N-a fost să fie. CFR a ratat grupele UCL, dar va evolua în Europa League

Foto: Dan Bodea

CFR nu a mai reușit minunea de la Glasgow și campioana Ligii 1 a ratat calificarea în fazele grupelor UEFA Champions League, după ce a pierdut și returul cu Slavia Praga, cu același scor 0-1, ca și la Cluj. Feroviarii vor continua însă campania europeană în faza grupelor EUFA Europa League.

La Praga, Nicușor Stanciu a fost primul fotbalist care a tras la poartă (min. 4), dar nu l-a putut învinge pe Arlauskis. Conștienți că trebuie să marcheze repede pentru a mai avea șanse la calificare CFR-iștii au ieșit la joc. Bordeianu a executat bine o lovitură liberă, dar Kolar s-a întins și a reușit să respingă (min. 11).

După alte cinci minute jucătorii lui Dan Petrescu au destabilizat apărarea Slaviei, la capătul unei acțiuni colectiv. Deac a apărut la finalizare, însă mingea a trecut pe lângă. În minutul 17 Omrani a trimis o minge în gura porți, dar ondon a ratat startul și întâlnirea cu mingea. Prima ocazie cu adevărat importantă a cehilor s-a consumat după aproape o jumătate de oră de joc.

Stanciu a pasat perfect pentru Masopust, care scapătat singur spre poartă a încearcă un lob, dar mingea s-a dus peste. Skoda le-a dat și el emoții clujenilor cu o minge trimisă la colțul lung. La pauză scorul era 0-0 și trupa din Gruia era încă în grafic. Tot Skoda l-a pus la încercare pe Arlauskis în debutul reprizei a doua.

În minutul 61 Stanciu a șutat în forță, din afara careului, dar Arlauskis a respins cu un reflex excepțional. Singurul gol al întâlnirii a venit în minutul 66. Boril a pătruns pe stânga, a intrat în careu a șutat spre poarta lui Arlauskis, iar Mureșan a deviat nefericit în propria poartă, din apropiere.

Dan Petrescu l-a aruncat în luptă și pe Țucudean, dar golgheterul ultimelor două ediții ale Ligii 1 nu s-a remarcat prin nimic. Cehii puteau înscrie și al doilea gol, după un corener bătut de Stanciu, dar Susic a scos de pe linia porții. A fost ultima fază notabilă a partidei care s-a terminat cu victoria la limită a Slaviei Praga.

„Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, foarte puternice, care nu a pierdut vreun meci în acest sezon. Îmi pare rău că nu am reuşit un 0-0 în tur, probabil că ar fi evoluat şi ei cu mai multă frică. trebuie să fim mândri că mergem în Europa League, până la urmă acesta era obiectivul. Eu am mare încredere că ne vom califica în primăvara europeană. Cred că avem şanse mari să trecem de grupe, nu cred că vom întâlni adversari mai puternici decât Slavia”, a declarat Dan Petrescu la finalul partidei de la Praga.

Distribuie:

Postaţi un comentariu