Moştenirea lăsată de Iuliu Haţieganu, la a doua tinerețe

Parcul sportiv "Iuliu Haţieganu" a fost modernizat în baza unui proiect în valoare de aproape 5, 8 milioane de euro / Foto: Dan Bodea

Lucrările de reabilitare ale Parcului Sportiv “Iuliu Haţieganu” s-au încheiat, iar baza sportivă şi de agrement arată impecabil. Lucrările demarate la începutul acestui an au fost realizate în baza unui proiect în valoare de aproape 5, 8 milioane de euro şi au includ lucrările de amenajare a spaţiilor pentru recreere, amenajarea şi dotarea spaţiilor de învăţământ din clădirea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, reabilitarea reţelelor de apă, canalizare şi hidranţi din incinta parcului, reabilitarea căilor de acces, refacerea sistemului de iluminat, dar şi amenajarea a cinci terenuri multifuncţionale pe care iubitorii de sport vor putea practica fotbalul, volei, sau baschet.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

În ceea ce priveşte spaţiile exterioare acestea vor beneficia de iluminat pe timp de noapte iar terenul de fotbal este dotat cu o tribună mobilă şi instalaţie de nocturnă modernpă. Practicanţii de jogging au de acum la dispoziţie aproape 5.000 de metri liniari de alei amenajate pentru plimbare şi alergare. Pentru a suplimenta bugetul destinat întreţinerii parcului, administratorii acestuia vor introduce o taxă în valoare de 2 lei, pentru publicul vizitator însă, veniturile realizate în acest fel nu acoperă nici măcar jumătate din nevoile lunare pentru întreţinere.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Tocmai din acest motiv administratorii parcului fac un apel la sportivii şi publicul care va beneficia de serviciile oferite, să contribuie la întreţinerea lui printr-o conduită civilizată. De asemenea, reprezentanţii Universităţii Babeş Bolyai, prin vocea prorectorului Dan Lazăr au anunţat că intrarea în parc va fi gratuită pentru toţi studenţii clujeni. Şi tot administratorii parcului sportiv “Iuliu Haţieganu” au anunţat că toţi cei care doresc să practice diferite discipline sportive pe terenurile amenajate trebuie să facă o programare, să plătească taxa ecologică şi să respecte regulile de folosire a spaţiilor de joc.

Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu