Monica Niculescu a eliminat un fost lider mondial

Jucătoarea română de tenis, Monica Niculescu, s-a calificat în sferturile turneului de la Miami, după ce a eliminat-o pe fostul număr unu mondial, Martina Hinggis. Niculescu, alături de Margarita Gasparyan le-au trimis acasă pe Martina Hingis și Sania Mirza, principalele favorite la dublu. Perechea româno-rusă a produs astfel, cea mai mare surpriză în optimile de finală ale turneului de la Premiere de la Miami, în proba de dublu.

Cuplul Martina Hingis / Sania Mirza erau principalele favorite la câştigarea competiţiei, şi ocupantele locului 1 în clasamentul WTA, al probei pe perechi. În doar 66 de minute Monica Niculescu şi partenera ei s-au impus în două seturi, scor 6-4, 6-2, în faţa celor mai bune jucătoare de dublu ale lumii. Pentru performanţa lor, Niculescu şi Gasparyan şi-au asigurat un cec în valoare de 42.000 dolari şi 215 puncte WTA.

În sferturile de finală ale întrecerii de peste ocean, Monica Niculescu și Margarita Gasparyan vor juca împotriva cuplului americano-rus Vania King / Ala Kudriavţeva. În proba de simplu, singura reprezentantă a României, Simona Halep, o va înfrunta, marţi, în jurul orei 20.00, în sferturile de finală ale turneului de la Miami pe Timea Bacsinszky, după ce aceasta a trecut surprinzător de favorita numărul 2, Agnieszka Radwanska. Turneul de la Miami este dotat cu premii totale de 6.1 milioane de dolari.

Distribuie:

Postaţi un comentariu