Misiune îndeplinită. CFR e în play-off

CFR Cluj s-a calificat în faza play-off a Ligii 1, după victoria la limită, scor 1-0 cu Viitorul Constanța, din ultima etapă a sezonului regulat. Altădată una dintre cele mai ofensive echipe ale campionatului, FC Viitorul a fost suspect de anevoiasă și lipsită de fantezie pe Arena Dr Constantin Rădulescu. ”Speriați” de golul marcat din poziție afară din joc, a lui Nouvier (minutul 15), oaspeții nu au mai reușit să lege mai mult de trei pase, iar CFR-ul a profitat din plin și i-a pus pe fugă pe dobrogeni.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Ciprian Deac în minutul 21. Mijlocașul gazdelor l-a executat cu sânge rece pe Buzbuchi, cu un șut perfect plasat la vinclu. În minutul 24 arbitrul Istvan Kovacs s-a făcut că nu vede faultul lui Deac asupra lui Coman, ăn suprafața de pedeapsă și a lăsat jocul să continue. Reluările TV au arătat că a fost lovitură de la 11 metri pentru Viitorul.

Deac și Gomelt s-au arătat periculos în fața porții echipei oaspete, dar niciunul dintre ei nu a reușit să dubleze avantajul echipei sale. Dobrogenii au avut prima și unica mare ocazie de gol, în minutul 39, la pătrunderea lui Chițu, dar șutul acestuia a fost slab și respins de Lopes, foarte aproape de linia porții. Repriza a doua s-a disputat doar pentru că cele două echipe erau obligate de regulament.

S-a terminat 1-0 pentru CFR și datorită celorlalte rezultate înregistrate în meciurile disputate la aceași oră: Pandurii – Dinamo 0-2 și CSU Craiova – Gaz Metan 1-0, vișiniii au obținut biletele pentru faza play-off. După înjumătățirea punctelor, și cu mențiunea că Astra mai are de jucat un meci, luni, CFR va începe faza a doua a campionatului de pe locul 4, la 4 puncte în urma liderului Viitorul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu