Miriuță, al doilea nume pe lista scurtă a CFR-ului

Foto: Dan Bodea

Plecarea lui Dan Petrescu în China nu i-a prins nepregătiți pe oficialii campioanei CFR. Încă înainte să se termine sezonul 2017/2018 au apărut variante de înlocuire a ”Bursucului” indiferent dacă acesta aducea al patrulea titlu în Gruia sau nu. Edward Iordănescu a fost primul nume din lista scurtă de înlocuitori. Antrenorul care a pregătit-o ultima oară pe Astra Giurgiu este în continuare liber de contract. La câteva ore după ce Dan Petrescu și-ar fi reziliat înțelegerea cu CFR, scadentă în vara anului viitor, fostul tehnician al vișiniilor, Vasile Miriuță a lăsat să se înțeleagă că a avut deja o întâlnire cu Iuliu Mureșan.

”Mă bucur că sunt în atenția CFR-ului. Chiar am băut azi (marți, 29 mai – n.a.) o cafea cu președintele Mureșan. Am rămas în relație de prietenie cu oamenii de acolo. Dar nu am discutat de nimic legat de revenirea mea, a fost o discuție ca între prieteni. Eu am spus-o și când am plecat de la CFR, am avut o relație strânsă cu cei de acolo, și cu suporterii. Dar știu că sunt și alți antrenori pe listă”, a declarat Miriuţă, pentru Digisport.

Vasile Miriuță a mai pregătit-o pe CFR în două perioade. Primul mandat a fost din decembrie 2013 până în noiembrie 2014, iar cel de al doilea s-a derulat în perioada iunie 2016-iunie 2017. În total Miriuță a contabilizat 39 de victorii, 17 egaluri și 23 de înfrângeri pe banca CFR-ului. Pe lângă Miriuță și Iordănescu, CFR mai are în atenție alți trei antrenori. Varianta Edward Iordănescu rămâne cea mai plauzibilă, după ce fostul antrenor al Astrei i-ar fi asigurat pe șefii din Gruia că s-ar baza pe serviciile lui Ibrahima Balde, fotbalist ce are un contract uriaș la CFR, dar că și l-ar dori și pe Silviu Balaure, jucător pe care l-a pregătit și la echipa din Giurgiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu