Ministrul Gabriela Sabo aleargă după bani

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Sabo, a vizitat Centruol Olimpic de judo de la Cluj şi a promis că va face tot posibilul pentru modificarea legilor sportului şi a sponsorizării

Ministrul Tineretului și Sportului (MTS), Gabriela Szabo s-a întâlnit astăzi la Cluj-Napoca cu antrenorul Centrului Olimpic de judo, Florin Bercean, pe care l-a felicitat pentru rezultatele obţinute în întreaga sa activitate şi a promis că va face toate eforturile pentru a asigura condiţii de pregătire de mare performanţă pentru a susţine activitatea disciplinelor sportive încare România va avea reprezentanţi la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

Gabriela Sabo a dezvăluit şi obiectivele pe termen scurt ale ministerului pe care îl conduce. Modificarea legilor sponsorizării şi a sportului sunt prioritatea MTS a spus Gabriela Sabo. Fosta campioană olimpică a declarat că discuţiile cu reprezentanţii ministerului de finanţe sunt avansate şi că speră să găsească normele legale pentru modificarea legii care să permită autorităţilor locale să finanţeze cluburile sportive.

“Noi pe normele noastre financiare, mă refer aici la cele ale MTS, am început să lucrăm. Vrem să introducem în noile acte legislative posibilitatea ca autorităţile locale să poată să ajute sportul, deja de patru săptămâni comunicăm cu ministerul de finante pentru aceste modificări, dar durează foarte mult”, a spus Sabo.

Legea prin care primăriile pot sprijini activităţile sportive datează din 2006 şi este restrictivă dar, Gabriela Sabo a dat de înţeles că juriştii de la MTS caută soluţii pentru deblocarea situaţiei. “Avem o mică problemă acolo într-un ordin dat în 2006 să vedem cum putem să-l modificăm şi dacă juridicul de la MTS ne lasă să modificăm acel ordim şi dacă este legal să modificăm acel ordin”, a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului.

Pentru sprijinirea activităţilor sportive în 2014 primăria Cluj-Napoca a alocat 4, 2 milioane de lei însă, banii nu pot fi folosiţi pentru remunerarea performerilor, din cauza vidului legislativ.

Distribuie:

Postaţi un comentariu