“Ministrul apărării”, Costică Ştefănescu a capitulat

Fostul căpitan al "Craiovei maxima", Costică Ştefănescu, a pierdut lupta cu viaţa

Fostul mare fotbalist al “Craiovei maxima” şi al echipei naţionale a României, Costică Ştefănescu, a murit. El suferea de ani buni de o boală incurabilă şi era internat de mai multă vreme la Spitalul Militar din Bucureşti. După o îndelungată suferinţă, cel supranumit “ministrul apărării”, a capitulat în lupta cu viaţa şi s-a aruncat de la etajul cinci al unităţii medicale din capitală.

Costică Ştefănescu era un produs al şcolii de fotbal Steaua Bucureşti, unde a învăţat tainele acestui sport în timpul junioratului. La vârsta de 18 ani a debutat în Divizia A, în tricoul Stelei, pentru care a jucat vreme de patru sezoane. Ulterior s-a transferat la Universitatea Craiova, unde a cunoscut şi consacrarea deplină.

Alături de “studenţii” Băniei, Ştefănescu a cucerit trei titluri naţionale şi patru cupe ale României şi a fost căpitanul celei mai frumoase generaţii de fotbalişti care au evoluat pe “Centralul” Craiovean, echipă supra-numită “Craiova Maxima”, care îi mai avea în componenţă, printre alţii, pe Ilie Balaci, Aurel Beldeanu sau Costică Donose.

13 sezoane a jucat Ştefănescu pentru Universitatea Craiova şi, pe lângă performanţele amintite mai sus, şi-a mai trecut în palmares o semifinală de Cupa UEFA şi un sfert de finală în Cupa Campionilor Europeni în 1982. S-a retras din activitate în 1988, la vârsta de 37 de ani. În prima divizie din România fostul libero a adunat 490 de prezenţe şi a marcat de 19 ori. De asemenea Costică Ştefănescu are 66 de selecţii la echipa naţională de fotbal a României, pe care a şi antrenat-o, în calitate de secund al lui Anghel Iordănescu, în perioada 1994-1998.

Distribuie:

Postaţi un comentariu