Minaur, vicecampioană la Prešov

Juniorii de la Academia de handbal Minaur Baia Mare s-au comportat onorabil la turneul de la Presov

Academia de handbal Minaur Baia Mare a strălucit la turneul de handbal de la Preșov, desfășurat în perioada 21-24 august. Nu mai puţin de 89 de echipe de pe Bătrânul Continent au participat anul acesta la Turneul Internaţional Sarius Cup. Printre ele s-au numărat şi cele 5 echipe, două la U17 şi câte una la U15, U13 şi U12, ale Academiei de Handbal Minaur Baia Mare. O altă grupare băimăreană care a participat la această competiţie a fost HCM Baia Mare, cu echipa feminină U15, antrenată de Sorin Rădulescu. Minauriştii s-au comportat mai mult decât onorabil, reuşind un loc 5 la categoria U12, în timp ce la U13, băimărenii s-au clasat pe locul 3 în grupa A, ratând, la o diferenţă de 2 puncte, calificarea în semifinale.

 

La categoria U15, AH Minaur a ocupat locul 3 în grupa A, dar a pierdut în sferturile de finală, în faţa echipei Krasnodar, cu scorul de 14-20. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de handbaliştii de la U17. La această categorie de vârstă, Academia de Handbal Minaur a câştigat Grupa C, cu un total de 10 puncte, în semifinale a învins puternica grupare Tatran Prešov, cu scorul de 18-14, dar a pierdut finala în faţa celor de la KS Vive Targi Kielce, după loviturile de departajare, cu 18-20 (17-17 după timpul regulamentar). Narcis Ionuţ Ciobanu a fost desemnat cel mai bun portar al turneului şi a fost ales şi în echipa ideală la categoria U17, alături de colegul său de echipă, Darius Dragon.

 

La feminin, la categoria U15, fetele de la HCM Baia Mare, antrenate de Sorin Rădulescu, au jucat în ordine cu: HC Tatran Stupava, HK Bardejov (ambele din Slovacia), Şcoala “Ioan Vlăduţiu” Luduş, MSS Termo Lugansk (Ucraina), HC Klaipeda (Lituania), HC Veseli Nad Moravou (Cehia) şi ŠŠK Prešov (Slovacia). La finalul turneului, băimărencele s-au clasat pe un onorabil loc 4, la egalitate de puncte, 8, cu echipa de pe ultima treaptă a podiumului, ŠŠK Prešov. Băimărenca Denisa Cristina Tudose a primit premiul de golgetera a turneului şi a fost aleasă şi în echipa ideală a competiţiei, la această categorie de vârstă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu