Mihai Silvășan revine la echipa națională!

Foto: Dan Bodea

Antrenorul campioanei en-titre a României la baschet masculin, Mihai Silvășan, va face parte din staff-ul noului selecționer al primei reprezentative masculine de baschet, Zare Markovski. În vârstă de 56 de ani Markovski este în prezent antrenorul echipei Trabzonspor din Turcia, dar va conduce naționala ”Vulturilor” în campania de calificare la FIBA World Cup 2019. De asemenea, din staff-ul macedoneanului mai face parte și Hristu Șapera de la BCM U Pitești. Trio-ul Markovski – Silvășan – Șapera va debuta pe banca Vulturilor pe 24 noiembrie, la Torino, cu ocazia meciului Italia – România. 

Foto: Dan Bodea

”Mă bucur, în primul rând, că am șansa să revin în angrenajul echipei naționale, am fost parte a lotului național timp de 10-12 ani de zile, am fost și căpitan, am mers tot timpul cu plăcere la lot, chiar daca rezultatele nu au fost întotdeauna cele așteptate de mine, cel puțin. În al doilea rând, mă bucur că pot să fiu alături de un antrenor cu un CV impresionat, merg în speranța că am ce învăța de la el și să ajut cu ce pot eu lotul național. Îmi doresc foarte mult să facem performanță”, a declarat Silvășan pentru site-ul oficial al campioanei U-BT.

Noul selecționer al României are o carieră de aproape 30 de ani, perioadă în care s-a aflat la conducerea unor echipe de club precum Darussafaka SK, Lugano Tigers, Avellino, Virtus Bologna, Armani Milano, Limoges, Reyer Venezia, sau Caserta. De asemenea, între 1997 și 1999, Zare Markovski a antrenat echipa naționala a Macedoniei. Markovski a semnat cu Federația Română de Baschet un contract valabil până sfârșitul primei faze de calficare la FIBA World Cup (1 iulie 2018). Dacă România va reuși calificarea în faza a doua a calificărilor, contractul lui Zare Markovski se va reînnoi automat până în 2019, cu posibilitate de prelungire, în funcție de performanțe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu