Micul derby al Clujului

Cluj Arena va găzdui la sfârşitul acestei săptămâni derby-ul Clujului din Liga elitelor, între FC Universitatea şi FC Ardealul / Foto: Dan Bodea

Liga elitelor U19 programează la sfârşitul acestei săptămâni meciul dintre Universitatea Cluj şi FC Ardealul Cluj. Meciul face parte din etapa a 9-a a competiţiei dedicate juniorilor şi se va disputa, duminică, de la ora 12.00, pe Cluj Arena. Conform organizatorilor preţul biletelor va fi la fel ca şi la meciurile Universităţii Cluj, adică 10 lei, respectiv 5 lei pentru elevi şi studenţi.

Înaintea acestei partide Universitatea Cluj conduce clasamentul seriei Vest cu 22 de puncte, urmată de FC Ardealul care are un punct mai puţin. Liga elitelor este o competiţie care a pornit la drum în această vară, la iniţiativa Federaţiei Române de Fotbal (FRF), şi este destinată juniorilor sub 19 şi sub 17 ani. În întrecerea U19 evoluează 24 de echipe iar la U17 sunt înscrise 26 de echipe, împărţite în două regiuni, vest şi est.

După 11 etape, primele două echipe clasate în fiecare regiune se califică în turneul final organizat de FRF la Mogoşoaia. Din fiecare regiune retrogradează câte două echipe şi promovează alte două. O altă competiţie destinată juniorilor este Cupa elitelor care funcţionează în sistem eliminatoriu. 16 echipe, primele opt clasate în fiecare regiune, se duelează pentru trofeu. Cupa elitelor se va desfăşura după încheierea campionatului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu