Medalie de bronz pentru Daniel Szemak la octatlon

Szemak a fost surpriza Campionatelor Naționale de Octatlon J2

Complexul Sportiv “Iolanda Balaș” din Capitală a găzduit, la finele săptămânii trecute, Campionatul Național de probe combinate J2 (octatlon). Daniel Szemak, legitimat la LPS-CS Satu Mare a terminat pe locul trei, o poziție onorantă dacă ținem cont că sătmăreanul a început de curând să concureze la această probă.

Octalonul este o probă relativ nouă în atletismul juvenil (implementată de vreo 5 ani), care constă din două sesiuni competiționale. În prima zi: 100 m plat, săritura în lungime, aruncarea greutății, 400 m plat, iar în ziua a doua 110 m garduri, săritura în înălțime, aruncarea suliței și 1000 m plat.

Sătmăreanul este antrenat de către Radu Achim, antrenor care a avut doar cuvinte la superlativ despre elevul său.

“Sincer, am fost surprins de clasarea pe podium a lui Daniel deoarece el a început relativ târziu să se antreneze pentru octatlon. Defapt mizam pe o medalie și mai valoroasă din partea lui Casian Oros, care, din păcate, nu a putut face deplasarea deoarece s-a accidentat chiar înainte de competiție. Până la urmă sunt mulțumit și de această medalie de bronz, și sper să aducem medalii cât mai numeroase pentru club cu toate că nu avem cele mai propice condiții de pregătire.” ne-a declarat antrenorul Achim.

Daniel a terminat pe locul trei concursul cu 4411 puncte acumulate.

La același concurs a fost înscris și sătmăreanul Adam Iuhasz de la LPS-CS Satu Mare, care a terminat pe locul 5. Adam este antrenat de Horea Macarie, iar rezultatul său a fost de 4200 puncte.

Atleții de la LPS-CS Satu Mare urmează să concureze, în acest weekend, la Campionatul Național de junior probe individuale. Vasile Coț la 3000 m obstacole și Kadar Andras la aruncarea suliței au cele mai mari șanse la medalii. Competiția va fi găzduită tot de către Complexul Sportiv “Iolanda Balaș” din Capitală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu