Meci spectacol cu prelungiri și record de aruncări de la distanță

Foto: Dan Bodea

Baschetbalistele de la Universitatea Cluj au obținut un nou succes, al patrulea, în actuala ediție a Ligii Naționale (sezonul regulat). Trupa lui Dragan Petricevic a avut nevoie de prelungiri pentru a-și adjudeca, scor 85-79, înfruntarea cu CSBT Alexandria. Începutul a fost la discreția clujencelor care au făcut repede 5-1 și au reușit să impună ritmul. Astfel, după primele 10 minute de joc ”U” avea deja 11 puncte avans (19-8).

A urmat un sfert secund dezastruos pentru echipa lui Petricevic care a cedat parțialul cu 11-31, cele două echipe intrând la cabine la scorul de 30-39. Imediat ce s-a reluat jocul a început și cursa de urmărire. Universitarele și-au adjudecat sfertul al treilea cu 24-14 și au intrat în avantaj minim, în ultima secvență de joc. Ambele formații au încercat să-și apropie victoria, dar câteva greșeli (de ambele părți), au făcut ca scorul după 40 de minute de joc să fie egal (70-70) și s-a mers în prelungiri.

În minutele suplimentare clujencele au gestionat mai bine jocul și au obținut succesul care le menține în zona pozițiilor 6-7 a clasamentului. Trebuie remarcat că deși au fost învinse, jucătoarele de la CSBT Alexandria au stabilit un nou record stagional de aruncări de 3 puncte. Echipa vizitatoare a avut 32 de aruncări de la distanță, jumătate dintre acestea găsindu-și ținta. Și Universitatea a marcat 30 de puncte din aruncări de la distanță. Cea mai bună marcatoare a Universității a fost Olena Samburska (17 puncte).

Distribuie:

Postaţi un comentariu