“Matematicianul” caută soluţia calificării

Pandurii ţinteşte victoria cu Hapoel Tel Aviv/ Foto: Dan Bodea

Pandurii îşi caută gloria pe Cluj Arena.Vicecampioana României vrea să rezolve ecuaţia calificării încă din manşa tur a duelului cu Hapoel Tel Aviv, programată mâine de la ora 21.00. „Cei de la Hapoel au venit clar cu gândul de a se califica, dar noi trebuie să abordăm cu optimism acest joc. Vrem să ne calificăm şi să oferim şi spectacol”, a transmis Marin Condescu, care ştie şi care este arma secretă a gorjenilor: „Mizez pe Cristi Pustai”.

Primă de 1.000 de euro pe jucător

Vicecampionii României au şi alte motive în plus pentru a obţine calificarea în faza următoare. Şefii clubului au anunţat că fiecare jucător va fi răsplătit cu 1.000 de euro în cazul în care se va reuşi accederea în play-off. „La primul meci au primit 500 de euro, acum am mărit la 1.000 de euro. În play-off vor lua 1.500 de euro”, a dezvăluit preşedintele pandurilor, care a explicat de ce a ales Clujul în dauna Bucureştiului: „Nu am vrut niciodată să jucăm la Bucureşti şi nici în Gruia. Timişoara a fost o opţiune, dar am ales Cluj Arena. Aici spectatorii sunt buni cunoscători ai fotbalului”.

Pustai, rezervat

Cristi Pustai s-a arătat mai rezervat în declaraţii. Tehnicianul consideră că ambele formaţii pornesc cu şanse egale. „Mă bucur să văd mult optimism în jurul meu, eu aş prefera să vorbesc mult mai mult joi, la ora 23.00. Este bine că am venit într-un oraş frumos, sigur o să ne simţim bine, chiar dacă nu suntem la Târgu-Jiu. Pentru noi vine o serie de jocuri foarte grele, important e însă pasul de mâine (azi, n.red). E mai dificil că jucăm prima dată pe teren propriu, dar e vital să ne mărim şansele de calificare. Trebuie să încercăm să nu primim gol şi să câştigăm acest joc. Hapoel a jucat doar două meciuri oficiale, dar a marcat patru goluri în deplasare, e o echipă pragmatică. Ne aşteptăm la un meci foarte greu, în faţa unei formaţii agresive. Noi am început bine, avem mai multe jocuri în picioare, la ora asta s-ar putea să fie un plus, dar şansele sunt egale”, a afirmat Pustai.

Buleică, Unguruşan şi Christou revin „acasă”

Pandurii porneşte cu un avantaj în faţa israeliţilor. Trei dintre titularii gorjenilor au evoluat în trecut la Cluj, în tricoul alb-negru: Alin Buleică, Christou Paraskevas şi Bogdan Unguruşan. „Buleică şi-a făcut bine treaba la „U” Cluj, sperăm să-şi dea drumul şi la noi, încă e temător”, a susţinut Condescu, care a dezvăluit de ce au picat negocierile cu CFR pentru transferul lui Nistor: „Dacă va exista o ofertă tentantă pentru Nistor, nu ne vom opune transferului. Discuţiile cele mai avansate pentru el şi Vlad le-am avut cu Malaga. Dar a intervenit acea neparticipare în cupele europene şi atunci au renunţat să facă transferuri. Au vrut să-i împrumute, dar nu am fost de acord. Luând pista Malaga, am pierdut alte oportunităţi. Poate să plece oricând vrea, niciodată nu am ţinut cu forţa un jucător care doreşte să plece altundeva. Sper însă ca el să continue la noi, mai ales acum când face pereche cu Eric”.

[stextbox id=”custom” caption=”Chiricheş îi umple de bani”]

Transferul lui Vlad Chiricheş la Tottenham va umple conturile gorjenilor, care ar urma să încaseze două milioane de euro dacă tranzacţia dintre Steaua şi clublul londonez se va materializa. „Să-l vândă când doresc dânşii, niciodată nu am avut o relaţie rea cu Steaua. Ne-am păstrat 25 la sută dintr-un viitor transfer, sigur vom primi minimum 500.000 de euro dacă va pleca. Chiricheş se poate adapta oriunde, e un jucător profesionist. Cu siguranţă va fi titular! Niciodată nu va sta rezervă, mai bine pleacă”, a precizat Marin Condescu.

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu