Mai e puțin din lungul drum spre Liga 1

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește pregătirea părții a doua a sezonului. După un cantonament istovitor în Turcia, „studenții” așteaptă cu speranță perioada ce va urma, la capătul căreia își doresc să sărbătorească alături de suporteri promovarea în elita fotbalului românesc. „Suntem motivați să ajungem în Liga 1”, este mesajul „alb-negrilor”, cu o săptămână înaintea primei partide oficiale din anul Centenarului.

Încă un amical și vin „oficialele”
Până să pornească la drum caravana ligii a doua, fotbaliștii lui Bogdan Lobonț își vor măsura forțele cu fosta adversară din eșalonul terț, Metalurgistul Cugir. Amicalul, programat sâmbătă, este ultimul test înaintea înfruntărilor din Liga 2.

„Suntem gata să atacăm promovarea, avem multă încredere în noi. Pentru asta ne-am pregătit două săptămâni în Antalya, pentru asta continuăm antrenamentele la Cluj. În cantonament am disputat patru partide de verificare în care ne-am testat potențialul, iar eu spun că suntem pe un drum ascendent”, spune George Florescu.

Fotbalistul are numai cuvinte de laudă și la adresa antrenorului. „Bogdan Lobonț este, în primul rând, un tip foarte pozitiv. A venit cu experiența acumulată în campionatul Italiei și în Olanda, unde a lucrat cu antrenori deosebit de valoroși. A adus niște metode noi și sunt convins că Universitatea va reuși să promoveze fără probleme. Eu am mai lucrat cu antrenori care au fost portari, deci nu va fi nici o problemă din acest punct de vedere. Sunt convins că Bogdan a învățat foarte mult la școala de antrenori pe care a urmat-o în Italia”, povestește George.

Transferuri puține, dar de calitate
În privința noilor săi colegi de echipă nu-și face probleme. E convins că oficiali clubului au făcut cele mai bune aleger. ”Jucătorii nou-veniți sunt valoroși, nu cred că au nevoie de foarte mult timp ca să se integreze. Pe majoritatea îi cunoșteam, i-am primit cu brațele deschise și vor aduce un plus în cadrul echipei. Nu simțim nici un fel de presiune, suntem foarte pregătiți, motivați și știm unde vrem să ajungem. Cu siguranță vom începe cu dreptul această a doua jumătate a campionatului”, a încheiat George Florescu.

În această iarnă Universitatea Cluj a efectuat cinci transferuri, trei dintre jucătorii noi ajungând deja sub comanda lui Bogdan Lobonț. Cel mai important nume este Marius Axente, atacant adus de la Dinamo și care a debutat în tricoul Universității cu o dublă în amicalul cu Pyunik Ereven. Daniel Pârvulescu și Ionuț Ursu, ultimul împrumutat până în vară de la Sepsi Sfântu Gheorghe, sunt ceilalți doi jucători nou veniți. Tot în această pauză competițională, Universitatea Cluj a mai semnat cu fundașii Andrei Răuță, respectiv Vlad Motroc, contractele lor urmând a intra în vigoare începând cu data de 1 iulie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu