Lupte Greco-Romane / FOTO Sportivii sătmăreni au dominat Naţionalele Under 16

Sportivii de la CS Satu Mare-Cetate Ardud au dominat competiția, reuşind să obţină șapte medalii, trei de aur, una de argint și trei de bronz

Sala de sport a Liceului Teoretic Ardud a fost neîncăpătoare pentru spectatorii veniţi să-i vadă la lucru pe viitori mari campioni ai României. Aici s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de lupte greco-romane Under 16 , competiţie care a strâns la start 150 de sportivi de la cluburi din toată țara, elita acestei categorii de vârstă.

Cum era de așteptat, sportivii de la CS Satu Mare-Cetate Ardud au dominat competiția, reuşind să obţină șapte medalii, trei de aur, una de argint și trei de bronz, iar cu acest rezultat, CS Satu Mare-Cetate Ardud a încheiat pe primul loc acest campionat, urmat pe podium de LPS Slatina și sportivii din Bihor.

Astfel, au cucerit medaliile cele mai prețioase și titlul de campioni naționali Marian Zaha (32 kg), Andrei Buzilă (42 kg) și Lenard Berei (100 kg), pe cea de argint Marius Bulgăr (32 kg), care a pierdut finala în fața prietenului și colegului său, Marian Zaha, iar bronzul le-a revenit lui Sabinel Lobonț (47 kg), Dănuț Bulgăr (66 kg) și Andrei Ghiran (85 kg). Au mai punctat Bogdan Romaniuc (38 kg) – locul 5, Cătălin Dângă (42 kg) – locul 5, însă o accidentare l-a privat de o medalie, Peter Peck (53 kg) – locul 5, Nicolae Ziman (38 kg) – 5-8, Gerhard Dițic (85 kg) – 5-8 și Norbert Szuroka (100 kg).

Din partea Federației Române de lupte au fost prezenți antrenorul federal Marian Berbec, din partea Comisiei de Arbitri Simion Popescu, Ovidiu Lazăr, iar din partea secretariaturui FRL Viorel Moisin și Gheorghe Mihăilă. De asemenea a fost prezent şi Ştefan Rusu, multiplul campion olimpic, mondial şi european venit atât în calitate de antrenor de lot naţional cât şi în acea de antrenor al clubului din Rădăuţi.

Încet Ardudul ajunge să fie un centru însemnat al luptelor din ţară atât cât priveşte obţinerea de rezultate în acest sport cât şi al organizării de competiţii interne şi internaţionale. Astfel nu peste mult timp, în perioada 6-7 decembrie,   va fi gazda unui alt turneu, de această dată internațional, de o și mai mare anvergură, Cupa „Cetate Ardud”, unde și-au anunțat deja participarea opt țări.

[nggallery id=256]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu