Luptă în cinci pentru evitarea retrogradării

"U" Cluj va încerca să încheie cât mai onorabil finalul de sezon 2014-2015 / Foto: Dan Bodea

Concordia Chiajna, Gaz Metan Mediaș, Rapid, FC Brașov și „U” Cluj, clasate în această ordine, pe locurile 11-15 după jocurile rundei cu numărul 31, sunt cele cinci formații care se luptă pentru cele două locuri, 11 și 12, care asigură rămânerea în Liga 1, Ceahlăul (locul 17) și Oțelul Galați (locul 18), fiind, matematic, retrogradate cu trei etape înainte de final. Dacă CFR Cluj, clasată în acest moment pe locul 16, își primește înapoi cele 24 de puncte cu care a fost penalizată, atunci bătălia va fi mai cruntă, deoarece echipa care va termina pe 12 va coborî sub linia retrogradării.

Etapa 31 a fost cum nu se poate mai rea pentru „U” Cluj din punctul de vedere al rezultatelor. În timp ce „studenții” au pierdut meciul de la Ploiești cu Petrolul (0-1), trei din cele patru contracandidate, Gaz Metan, Rapid și Concordia au câștigat puncte importante, unele chiar surprinzătoare, cum a fost cazul Gazului, victorie, scor 1-0 cu ASA Tg. Mureș, sau Concordia, 2-2 cu Steaua. Doar FC Brașov, din cele patru contracandidate ale „Șepcilor”, a pierdut etapa trecută, 0-2 la Pandurii Tg. Jiu.

„Studenții” și-au făcut cu mâinile lor viață grea, hențul lui Bambara în remiza, scor 1-1 cu Gaz Metan (oaspeții au egalat din penalty, pe final de meci) și mingea scăpată de Veselovsky, în eșecul, scor 0-1 de la Ploiești, privând echipa de cel puțin 4 puncte, care ar fi contat enorm în bătălia pentru supraviețuire care se duce acum pe finalul campionatului.

Pentru a mai spera la salvare (șansele scad tot mai mult cu trecerea etapelor), „U” trebuie să câștige toate meciurile rămase de jucat, cu Astra (acasă), cu Oțelul (în deplasare) și cu Ceahlăul (la Cluj), dar echipa clujeană depinde acum și de jocul rezultatelor.

Din păcate, finalurile de sezon sunt o problemă pentru „U” Cluj, care de regulă, cam joacă cu gândul la vacanță ultimele meciuri de campionat. În cele 55 de sezoane jucate de „U” pe prima scenă (fără acesta în curs de desfășurare), doar de două ori au reușit „universitarii” victorii pe linie în ultimele trei etape, iar acest lucru se întâmpla în secolul trecut, la finele sezonului 1966-1967 și la finele campionatului 1974-1975.

Distribuie:

Postaţi un comentariu