LPF şi FRH au semnat parteneriatul de la Cluj

Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Handbal au semnat la Cluj, cu ocazia meciului de handbal dintre România şi Norvegia, un parteneriat strategic de colaborare. Secretarul general al LPF, Justin Ştefan le-a vizitat pe handbaliste la Cluj, le-a oferit flori şi le-a urat noroc pentru turneul preolimpic din Danemarca. Încurajat de numărul mare de fani la partidele de handbal din ultima perioada, oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal şi-a propus să importe modelul şi pe stadioanele din ţară.

„Acest parteneriat este în primul rând un mesaj de unitate şi, în momentul în care vom avea nevoie de o luare de poziţie, o vom face în comun. Am rămas impresionat de infrastructura de la Cluj, cei de aici au înţeles rolul sportului în societate şi trebuie să importăm modelul şi în alte oraşe din ţară. Concret acest parteneriat are ca obiect schimbul de bune practici în ceea ce privește organizarea competițiilor sportive profesioniste din România. Obiectivul ulterior este să aducem și alte organizații sportive, ligi și federații pentru a organiza o mișcare mai amplă pe care să o numim: <<Renașterea sportului profesionist din România>>”, a declarat Justin Ştefan, secretar general al LPF.

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu speră ca cele două foruri să aibă un cuvânt greu de spus în faţa politicienilor şi să lucreze împreună la o legislaţie mai bună pentru sportul românesc. „Acest parteneriat este o normalitate şi o intenţie foarte clară de a spune foarte răspicat că sportul de performanţă se face numai într-un mod profesionist şi este obligaţia noastră să găsim cadrul prin care putem legifera acest lucru”, a completat președinte Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu.

Oficialii LPF chiar au ce învăța de la omologii lor de la Federația Română de Handbal. Spre deosebire de ce se întâmplă în fotbal, Alexandru Dedu, șeful FRH, a demis în bloc membrii Comieiei de Apel, după ce aceștia au încercat să mușamalizeze atacul rasist la adresa jucătoarei Alisson Pineau, de la HCM Baia Mare. La polul opus, Comisiile FRF se întrec în gafe, anulând decizii și sancțiuni dictate împotriva celor care fac parte din fenomenul fotbalistic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu