Lovitură de imagine! Mirel Albon face un pas în spate

Ioana Bortan (foto, în alb și negru) va fi noul „antrenor” al echipei feminine de fotbal ”U” Olimpia Cluj, „înlocuindu-l” pe Mirel Albon / Foto: Dan Bodea

Fără adversari în întrecerile interne de fotbl feminin, oficialii de la ”U” Olimpia Cluj au detonat bomba finalului de an. Mirel Albon nu mai este antrenorul multiplei campioane a României. Noul staf tehnic este exclusiv feminin și este condus de căpitanul echipei, Ioana Bortan. Suporterii fotbalului feminin în general, și cei ai echipei clujene în mod particular, pot respira totuși ușurați. Este doar o acțiune de imagine a clubului clujean, Mirel Albon urmând să se ocupe în continuare de coordonarea pregătirii campioanei țării la fotbal feminin.

Pentru a mai condimenta întrecerea internă, în care ”U” Olimpia Cluj este lider absolut cu opt victorii din tot atâtea meciuri disputate, cu un golaveraj halucinant (41-1), și cu opt puncte avans față de ocupanta locului al doilea, oficialii campioanei au anunțat că din luna ianuarie a anului viitor, în acte, antrenori vor fi: Ioana Bortan, principal, Mara Bâtea și Selena Babb, secunzi, Mia Ganea, antrenor de portari. Omul care se confundă cu însăși existența fotbalului feminin din țara noastră, Mirel Albon, va apărea în organigrama clubului ca director tehnic și manager general.

„În primul rând, mulțumesc conducerii pentru încrederea acordată! Sunt onorată să antrenez echipa U Olimpia Cluj și să preiau această funcție de la domnul Mirel Albon, care va rămâne aproape de echipă. Nu renunț la activitatea de jucătoare, voi încerca să îmbin cu succes cu partea de antrenorat. Sper să reușesc să ating profesionalismul în ambele poziții, iar dacă voi simți că nu merge, voi alege ce fac mai departe. În ceea ce privește grupul primei echipe, acesta este unul tânăr, dar am încredere că putem dezvolta și atinge performanțe notabile”, a spus Ioana Bortan.

Chiar trecut pe „linie moartă”, tot Mirel Albon va fi omul responsabil de rezultatele echipei, a lăsat să se înțeleagă președintele clubului, Alin Cioban, „Prin această abordare a returului ne-am dorit să fim mai aproape de sportivele noastre, de modul lor de a fi, de a le întelege mai bine aspirațiile și de a le oferi o schimbare care să le motiveze pe viitor. Ioana Bortan este cea mai potrivită pentru această responsabilitate și cred într-o colaborare optimă cu domnul Albon pentru a obține rezultatele pe care ni le dorim cu toții”, a lămurit Cioban situația de fapt, la nivelul băncii tehnice.

Distribuie:

Postaţi un comentariu