LNBM / ”U” Mobitelco – CSM Oradea, meciul etapei

Prima etapă a returului sezonului regulat al Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM) programează, vineri, cel mai atractiv meci al rundei, între ”U” BT Mobitelco Cluj şi CSM Oradea. Duelul ardelean se va disputa de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Cutremur la Cluj, linişte pe Criş
Înfruntarea dintre ”U” BT Mobitelco şi CSM Oradea va opune jucători cu stări de spirit total opuse. Clujenii, eliminaţi din sferturile Cupei României, după două meciuri extrem de slabe, au fost la un pas să-şi piardă antrenorul, Dorin Pintea anunţându-şi demisia imediat după eşecul din manşa secundă de la Cluj, însă, demersul său nu a fost acceptat de conducătorii clubului de pe Someşul Mic. Dacă Pintea a fost menţinut în funcţia de tehnician principal, directorul tehnic Milorad Perovic a fost înlăturat de la echipă.

„Pentru mine, meciul cu Piteşti a fost unul care mi-a lasat un gust foarte amar, a fost un meci slab al nostru. M-a nemultumit atât faptul că am ieşit din Cupa României, dar şi faptul ca ne-am ieşit din ritmul de joc, nu am făcut măcar un meci bun în dubla cu Piteştiul. În acest context, pentru a realiza un reviriment al echipei, eu mi-am oferit demisia. Urma ca cei din conducere să analizeze ce măsuri vor lua: să mă schimbe pe mine, să schimbe jucători sau să se rămână în aceaşi formulă. Mi-am oferit demisia, nu mi-am dat demisia. Conducerea clubului mi-a comunicat că, în momentul actual, au încă încredere în mine, voi continua la echipă, cel puţin următoarele două meciuri. Ne dorim foarte mult să câştigăm, cu toate că Oradea este una dintre cele mai bune echipe din campionat. Sper că jucătorii au înţeles ceea ce se cere de la ei”, a declarat Pintea.

De partea cealaltă echipa lui Cristian Achim a avut liniştea necesară pregătirii acestui duel. CSM Oradea s-a calificat în final-four-ul Cupei României, iar prima parte a sezonului regulat au terminat-o pe poziţia a doua a clasamentului, cu 22 de puncte, unul mai puţin decât liderul CSU Ploieşti, şi unul peste ”U” Mobitelco. Tehnicianul orădenilor ştie însă, că meciul de la Cluj va fi unul dificil.

„Clujul trece printr-o perioadă delicată, dar nu putem vorbi de lipsă de rezultate. Sunt pe locul patru în clasament, sunt o echipă care în ultimii ani a disputat o mulţime de finale şi a câştigat un titlu de campioană. Va fi greu, dar nu imposibil să câştigăm”, a explicat Achim.

A revenit Kuburovic
Ivan Kuburovic, suspendat iniţial pe o perioadă nedeterminată după meciurile din sferturile Cupei, a fost reprimit la antrenamente, însă, mai mulţi jucători au fost penalizaţi financiar.

„Am avut o discutie cu boardul de conducere şi am decis ca Bobo Pintea să rămână antrenor principal. Pe de altă parte însă, jucătorii experimentaţi care trebuie să îşi spună cuvântul în teren mai profund şi nu au facut-o au fost penalizaţi. Cred că jucătorii trebuie să fie mai concentraţi pe ceea ce au de făcut pentru <U> Mobitelco”, a declarat preşedintele executiv, Mircea Cristescu.

Întâlnirea ”U” Mobitelco – CSM Oradea îşi va consuma vineri al 25-lea episod în ultimii ani. În precedentele 24 de meciuri clujenii s-au impus de 16 ori, doar 8 succese revenindu-le oaspeţilor din această seară. Orădenii au însă, de partea lor ultimele rezultate. În sezonul trecut au eliminat pe ”U” Mobitelco în sferturile Cupei României, iar în jocul din tur baschetbaliştii lui Cristian Achim s-au impus cu 76-68.

Distribuie:

Postaţi un comentariu