LNBM / U-BT s-a impus categoric la Craiova

U-BT Cluj a făcut instrucție cu SCM Craiova, chiar pe terenul oltenilor / Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a debutat perfect în partea a doua campionatului şi a obţinut un succes clar în faţa formaţiei SCM Craiova, scor 74-61. Decişi să nu lase loc de interpretări în ceea ce priveşte câştigătoarea acestei înfruntări, baschetbaliştii lui Marcel Ţenter au început tare meciul şi au făcut cam tot ce au vrut sub panoul oltenilor. Siguri şi în defensivă, clujenii au trminat primul parţial de joc la adăpostul a 8 puncte (13-21).

Nici în sfertul doi gazdele nu s-au dezmeticit, dar măcar au reuşit să stea cât de cât mai aproape de adversari şi să limiteze astfel, o posibilă distanţare a clujenilor încă înainte de pauza mare. 17-18 a fost scorul celui de al doilea sfert, unul în care U-BT a continuat să facă spectacol, în special prin execuţiile lui Kyndall Dykes. Tot clujenii au fost cei care au pus primele puncte pe tabelă şi în debutul celui de al treilea sfert.

De această dată oltenii au reuşit să echilibreze disputa şi chiar au făcut cel mai bun parţial, încheiat la egalitate scor 16-16. Ca să lămurească odată în plus cine „este şeful” trupa lui Ţenter a continuat să accelereze doar atât cât a fost necesar să mai pună 4 puncte diferenţă până la finalul jocului. Filip Adamovic, autor a 17 puncte şi Kyndall Dykes cu 12 puncte marcate au fost cei mai prolifici oameni ai ardelenilor.

În urma acestui succes U-BT Cluj a trecut temporat pe prima poziţie a clasamentului Ligii Naţionale de Baschet Masculin cu 39 de puncte, la fel ca şi CSM Oradea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu