LNBM / U-BT Cluj termină pe podium sezonul regulat

U-BT Cluj a obținut un ultim succes în fața propriilor suporteri, scor 86-81, în fața celor de la BC Mureș Târgu Mureș, în etapa a 31-a a Ligii Naționale de Baschet Maasculin / Foto: Dan Bodea

Baschetbaliştii de la U-BT Cluj au învins cu scorul de 86-81 echipa BC Mureş Târgu Mureş şi au obţinut succesul de care aveau nevoie pentru a termina sezonul regulat al Ligii Naţionale de Baschet Masculin pe podium (locul trei). Astfel, elevii lui Marcel Ţenter răzbună oarecum seria de insuccese din ultima vreme şi se pregăteşte pentru ultima parte a sezonului, faza play-off. Meciul dintre U-BT şi BC Mureş, disputat în Sala Polivalentă a avut o defăşurare cel puţin interesantă.

În primul sfert ambele echipe au ratat mult şi au dat dovadă de lipsă de concentrare, dovadă fiind scorul primului parţial (14-14). Sfertul al doilea i-a avut în prim plan pe clujeni, care au controlat jocul de laun capăt la altul. Astfel, la pauza mare U-BT avea un avantaj de 10 puncte, scor 45-35. Nici în cel de al treilea parţial mureşenii nu au reuşit să intre cu adevărat în meci, în vreme ce clujenii au profitat şi au încercat să mărească permanent diferenţa de pe tabela de scor. 24-19 s-a terminat parţialul de după pauză, iar cele cinci puncte în plus aveau să se dovedească punctele câştigătoare.

Clujenii au redus turaţia evoluţiei, iar acest lucru le-a permis mureşenilor să creadă că vor putea întoarce soarta partidei. Ultimul sfert s-a terminat în avantajul mureşenilor, scor 17-27, dar cele 10 puncte cu care şi-au adjudecat parţialul nu au fost suficiente pentru a-şi adjudeca şi victoria. U-BT obţine astfel, un ultim succes în faţa propriilor suporteri în sezonul regulat. În ultima etapă din această fază a sezonului, clujenii vor evolua în deplasare la CSM Oradea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu