LNBM / U-BT a trecut ”restanța” cu Steaua

Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj a făcut spectacol sub panouri și a obținut o victorie categorică, scor 77-59, în fața Stelei, într-un meci restant din etapa a V-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Pentru echipa antrenată de Marcel Țenter este a doua victorie consecutivă în campionat, în fața roș-albaștrilor, în numai 4 zile. La prima aruncare Steaua a pus primele 3 puncte pe tabela de marcaj, dar a fost și ultima oară când bucureștenii s-au aflat la conducere.

Clujenii au ripostat imediat și s-au distanța repede la 13-5. Spre finalul primului sfert steliștii au reușit să se apropie la 14-17, însă, aruncarea de 3 puncte a lui Kyndall Dykes a stabilit scorul final al primului parțial (20-14 pentru U-BT). În cel de al doilea sfert Steaua a reușit de două ori să egaleze (24-24 și 26-26), după care trupa lui Țenter a mai făcut o demonstrație de forță și a intrat la cabine la scorul de 38-31.

Reveniți pe parchet steliștii au început cursa pentru egalare și chiar au reușit să se apropie la un singur punct de U-BT (39-40), dar nu au putut opri atacurile în viteză și nu au reușit să descifreze schemele tactice ale lui Țenter. Înaintea ultimului parțial de joc clujenii aveau un avans de 8 puncte (58-50), dar ultimul sfert a fost o veritabilă dezlănțuire a clujenilor care s-au distanțat clar pe tabela de scor. Kydall Dykes cu 16 puncte și 9 recuperări, respectiv Muhamad Pasalic (16 puncte și 6 pase decisive) au fost cei mai importanți jucători ai echipei U-BT. Pentru clujeni aceasta a fost a 11 victorie stagională în LNBM.

Distribuie:

Postaţi un comentariu