LNBF / ”U” n-a avut nicio șansă la Alba Iulia

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de baschet a CS Universitatea Cluj a fost învinsă categoric, scor 57-82, în manșa întâi a fazei play-off a Ligii Naționale de Baschet Feminin (LNBF). Deși au început bine, clujencele nu au reușit să mențină un echilibru evident în joc. Astfel, primul sfert, de altfel cel mai spectaculos, s-a încheiat în avantajul echipei CSU Alba Iulia, scor 23-21. Actul secund a fost mai puțin alert și presărat cu multe greșeli tactice și de finalizare de ambele părți. Tot jucătoarele din Alba și-au adjudecat și sfertul doi, cu 16-14, iar clujencele așteptau pauza mare pentru a reintra în joc.

Așa cum s-a întâmplat în nenumărate rânduri în meciurile din cadrul sezonului regulat, clujencele au cedat traptat inițiativa și au făcut prea multe greșeli pe faza defensivă. 25-14 a fost scorul celui de al treilea sfert. În ultimul parțial de joc pe parchetul sălii din Alba Iulia nu a mai existat decât o singură echipă, cea gazdă, care a înscris din toate pozițiile și a blocat perfect orice inițiativă ofensivă a clujencelor.

18-8 a fost scorul sfertului patru, iar diferența de scor, 25 de puncte în favoarea grupării din Alba, desemnează încă după prima înfruntare echipa care va evolua în semifinalele campionatului. Grimes autoare a 20 de puncte și Ajanovic cu 10 reușite au fost cele mai importante marcatoare ale Universității. Al doilea meci, din seria de trei, se va disputa la data de 3 martie, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu