LNBF / ”U” Cluj a răpus campioana

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de baschet Universitatea Cluj a obţinut o victorie uriaşă în faţa campioanei ultimilor doi ani, CS Municipal, scor 87-79, într-un meci din cadrul etapei a 10-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminin. Oaspetele au început bine disputa din Sala „Horia Demian” și a avut un avantaj fragil la finalul primul sfert (24-21). Echipa din Dâmboviţa a continuat să-şi mărească avansul pe tabelă şi în cel de al doilea partial, astfel că, la pauza mare Municipal Târgovişte conducea cu scorul de 24-15, iar victoria părea doar o formalitate.

Însă, a urmat sfertul trei în care clujencelor le-a ieşit absolut totul, în vreme ce vizitatoarele au contabilizat nu mai puţin de 17 greşeli. Campioanele au fost efectiv nimicite iar Universitatea şi-a adjudecat parţialul cu un incredibil 32-13. În ultimul sfert antrenorul celor de la Municipal, Predrag Vasic, a încercat să ruleze întregul lot de jucătoare, dar omologul său de pe banca ardelencelor, Dragan Petricevic, citise deja jocul adversarelor și a reușit să anihileze intențiile ofensive ale deținătoarei titlului de campioană.

Ashley Grimes a fost cea mai bună jucătoare a Universităţii Cluj cu 24 de puncte, două recuperări şi trei pase decisive. S-au mai remarcat Ines Ajanovic cu 17 puncte, Marija Prlja 14 puncte două recuperări şi 3 pase decisive şi Brittany Wilson cu 17 o recuperare şi 3 pase decisive. Universitatea Cluj ocupă după acest meci locul 4 în clasamentul LNBF, cu 14 puncte, patru în urma liderului Sepsi Sfântu Gheorghe.

Postaţi un comentariu