Liga1 / Nicio schimbare cu Conceicao

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a pierdut cu 1-2 meciul disputat în cadrul etapei a XXII-a a Lgii 1, cu FC Botoșani, și ardelenii au ajuns la 6 meciuri fără succes în campionat. Schimbarea de antrenor în tabăra vișiniilor nu a adus și schimbarea de atitudine atât de așteptată de oficialii fostei campioane. Moldovenii și-au arătat intențiile ofensive încă din startul partidei când Miron a reluat spectaculos, din interiorul careului, după un corner executat de Martinus, dar mingea s-a dus puțin peste transversală.

În minutul 17 Nascimento a tras primul șut spre poarta lui Pleșca, dar mingea a trecut alături. Trei minute mai târziu trupa lui Cristian Pustai a fost aproape de deschiderea scorului. Bordeianu a iuţit o acţiune ofensivă, i-a pasat lui Acsinte care a trecut lejer de Tiago Lopes, a intrat în careu a șutat, mingea a fost deviată de Goian dar s-a lovit de bara din dreapta porții, după care a revenit în teren şi pericolul a fost îndepărtat. Faya din minutul 23 avea să anunţe, însă, deschiderea de scor.

Martinus a executat o lovitură liberă, de la peste 40 de metri, mingea a trecut peste întreg grupul de jucători din careu, Ngadeu a încercat o deviere cu călcâiul, dar nu a atins mingea, care totuși a intrat în plasă. Golul a fost anulat corect pentru că Ngadeu se afla în poziție de ofsaid. Toto Martinus și Ngadeu au fost actorii principali la faza din minutul 31, când ultimul a reluat foarte bine cu capul, din șase metri, pe colțul scurt, centrarea lui Martinus, dintr-un corner. Gomelt n-a avut nicio reacție, iar FC Botoşani trecea în avantaj.

Tot Martinus a luat o acţiune pe cont propriu, a intrat în careu dar a fost blocat de Vâtca. Mingea a rămas în joc şi Fulop a înscris pentru 2-0. Moldovenii au avut câteva încercări de a se desprinde e tabela de marcaj şi în repriza a doua, dar ultimul cuvânt l-a avut golgheterul Cristian Lopez care a marcat în minutul 79. Pentru fotbalistul spaniol a fost a zecea reușită în campionat. CFR Cluj a suferit, duminică, prima înfrângere din istorie la Botoşani, la revenirea lui Antonio Conceicao pe banca ardelenilor care se îndepărtează tot mai mult de locurile ce duc în play-off.

Distribuie:

Postaţi un comentariu