Liga Naţională / Victorie cu autograf de la Seno

Mihaela Ani Senocico (foto, în alb) a făcut unul dintre meciurile de referinţă ale careierei sale impresionate în tricoul Universităţii şi şi-a condus echipa spre o victorie mare în faţa celor de la HC Zalău / FOTO: Dan Bodea

Derby-ul Ardealului în hanbalul feminin a avut de toate şi o câştigătoare meritată.  ”U” Jolidon s-a impus mai clar decât o arată scorul final, 25-20 în faţa celor de la HC Zalău, iar performera meciului a fost căpitanul universitarelor Mihaela Ani Senocico, printr-o evoluţie care a dat aplomb coechipierelor sale şi l-a împins înspre meditaţie pe selecţionerul Gheorghe Tadici.

Repriza Zalăului, finalul Clujului

Prima repriză s-a scurs într-o notă obişnuită unei întâlniri în care ambele combatante ştiau că nu au voie să greşească şi că orice eroare se poate întoarce împotriva lor. Cu Gheorghe Tadici extrem de liniştit pe banca tehnică sălăjencele au dat senzaţia că au preluat starea de spirit şi siguranţa tehnicianului lor.

Au condus două treimi din primul act al întâlnirii şi, oricât de mult au greşit, scorul a fost de partea lor până în minutul 21 al meciului când universitarele au reuşit să egaleze şi să pună un avantaj minim pe tabela de marcaj. A fost declicul de care aveau nevoie elevele lui Horaţiu Paşca pentru a face diferenţa într-un final de primă repriză în care au fost dominate mental, dar nu şi tactic.

Pivotările uluitoare ale Florinei Chintoan pe semicerc, pasele perfecte ale Simonei Vintilă şi experienţa Mihaelei Ani Senocico au pompat adrenalină în venele mai tinerelor lor colege, iar finalul a fost la discreţia „studentelor” care şi-au adjudecat prima repriză la o diferenţă de trei goluri, deloc liniştitoare pentru o partidă a cărei rivalitate s-a transpus din tribune până în teren şi pe băncile tehnice.

Pe finalul primului act Gheorghe Tadici a cerut time-out încercând să-şi resusciteze echipa, dar clujencele au fost sigure de succesul temporar, şi datorită prestaţiei portarului Măzăreanu care prin intervenţiile sale a turnat „plumb” în braţele de aruncare ale sălăjencelor. Scor la pauză: ”U” Jolidon Cluj – HC Zalău 13-10 şi peste 1.000 de oameni aşteptau deznodământul „clasicului” de Ardeal.

Standing ovation Senocico

Patru minute s-au scurs din actul secund până să se marcheze primul gol. Universitatea primeşte aruncare de la 7 metri şi selecţionerul României, Gheorghe Tadici iese la rampa fiind oprit cu greu să nu pătrundă în teren. Senocico transformă pentru 14-10, apoi Zalăul ratează atacul poziţional şi Vintilă face diferenţa, 15-10.

Momentul psihologic al meciului s-a produs în minutul 42 al meciului când Senocico este eliminată pentru 2 minute, Zalăul are 7 metri, dar Enache apără fenomenal. Oaspetele cedează, iar căpitanul universitarelor, Mihaela Ani Senocico iese la rampă.

Impecabilă de la linia de 7 metri, vizionară pe faza de atac, ucigătoare de la 9 metri şi redutabilă în apărare, Seno a făcut încă o dată un meci pe care selecţionerul îl va povesti nepoţilor. O menţiune specială pentru Ana Maria Măzăreanu, portăriţa Universităţii care prin cele peste 15 intervenţii bune le-a blocat psihic pe jucătoarele lui Tadici, incapabile să scuture plasa porţii apărate de una dintre cele mai tinere portăriţe din Liga Naţională.

Duelul istoric dintre Cluj şi Zalău s-a terminat în avantajul Universităţii, scor 25-20, care ia astfel o opţiune importantă pentru a termina sezonul regulat pe poziţia a III-a a clasamentului, cu şanse reale de a fi medaliate cu bronz după faza play-off a campionatului.

Un meci <U> Jolidon – HC Zalău a fost şi va fi mereu unul încrâncenat, indiferent de caracterul oficial sau amical. A fost un meci între două echipe care se luptă pentru calificarea în play-off şi, sincer, îmi doresc ca la finalul campionatului, atât noi, cât şi HC Zalău să ne calificăm în play-off. În astfel de meciuri nu există favorită şi nicio echipă nu porneşte cu prima şansă, tocamai de aceea victoria noastră este cu atât mai specială, Cosmin Sălăjan, director sportiv ”U” Jolidon Cluj.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=346]

Distribuie:

Postaţi un comentariu