Liga Naţională / “U” Jolidon pierde la Brăila şi se îndepărtează de podium

Simona Vintilă (foto, în alb) a marcat şase goluri pentru "U" Jolidon în meciul pierdut de ardelence, 25-26, la Dunărea Brăila / FOTO: Dan Bodea

Cel mai echilibrat meci al etapei a XVII-a a Ligii Naţionale feminine de handbal s-a disputat la Brăila, între echipa din localitate Dunărea şi “U” Jolidon Cluj. Victoria a revenit gazdelor, scor 26-25, la capătul unui meci care s-a ridicat la un înalt nivel de spectacol sportiv.

Dunărea a profitat în primele 20 de minute de forma excelentă a Alinei Horjea care a marcat nu mai puţin de opt goluri, iar gazdele au intrat la cabine în avantaj, scor 17-14. În partea a doua a meciului a ieşit la rampă Cristina Enache, portăriţa Universităţii reuşind mai bine de 10 intervenţii salvatoare, iar pe contraatac Florina Chintoan, Mihaela Ani Senocico şi Simona Vintilă au păstrat vii speranţele unei victorii obligatorii pentru a mai aspira la locul trei la finalul sezonului regulat.

Oboseala şi-a pus amprenta pe evoluţia universitarelor în finalul partidei, iar handbalistele de la Dunărea Brăila se impun la limită şi urcă pe locul patru în clasamentul Ligii Naţionale, cu 29 de puncte. “U” Jolidon coboară pe poziţia a cincea a clasamentului, are 27 de puncte şi rămâne la trei lungimi în urma celor de la HCM Roman, ocupantele locului trei.

În partida de la Brăila, Florina Chintoan, cu 7 reuşite, Ani Senocico şi Vintilă, fiecare cu câte şase goluri, au fost principalele marcatoare ale Universităţii. Liderul campionatului continuă să fie HCM Baia Mare, cu 45 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu