Liga Naţională / Program încărcat pentru „U” Jolidon

Handbalistele de la "U" Jolidon încheie vineri cantonamentul de la Vatra Dornei, după care vor începe o serie de meciuri amicale şi turnee

Aflate de o săptămână la Vatra Dornei unde efectuează un stagiu de pregătire, handbalistele de la Universitatea Jolidon se pregătesc să revină la Cluj-Napoca unde vor începe o serie de meciuri amicale. Handbalistele lui Horaţiu Paşca vor avea un final de an extrem de încărcat, în care vor disputa în jur de zece meciuri până în 28 decembrie.

Accent pe pregătirea fizică
În stagiul de la Vatra Dornei clujencele nu s-au bucurat de contactul cu mingea, catonamentul fiind axat strict pe partea de pregătire fizică. Vineri însă, handbalistele universitare vor reveni la Cluj, iar de luni îşi vor relua antrenamentele la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

La sfârşitul săptămânii viitoare „U” Jolidon va disputa, pe teren propriu, primele două jocuri test în compania unei formaţii din divizia secundă, cel mai probabil CSM Bistriţa. „Am preferat o echipă mai mică dat fiind faptul că vom reveni pe teren după această perioadă în care am lucrat strict pe partea de pregătire fizică.

Este important pentru fete să reintre în meciuri mai uşor urmând să accentuăm treptat pregătirea pentru a fi într-o formă sportivă optimă în momentul în care va reîncepe campionatul”, a declarat antrenorul Horaţiu Paşca.
La jumătatea lunii decembrie Universitatea va disputa alte două meciuri amicale, la Braşov, în compania formaţiei Corona, echipă care a administrat prima înfrângere liderului Ligii Naţionale, HCM Baia Mare.

Încheie anul în turneu
Partea a doua a lunii decembrie este rezervată participării la două turnee amicale. Primul dintre acestea se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 20-22 decembrie, Memorialul „Tiberiu Rusu”, iar la întrecere au fost invitate formaţiile HC Dunărea Brăila, HC Zalău şi Bekescsaba din Ungaria.

„Acesta este deja un turneu tradiţional pe care noi îl organizăm în fiecare an şi este un bun prilej de a vedea la lucru echipa, după o perioadă lungă de pauză competiţională. Sigur că şi meciurile amicale sunt importante pentru jucătoare şi pentru antrenori, dar un turneu, fie el şi amical, aduce un plus de valoare şi ambiţie în evoluţia echipelor participante”, a declarat directorul sportiv al „U” Jolidon, Cosmin Sălălan.

La o săptămână distanţă după competiţia de la Cluj, oficialii echipei HC Zalău le vor întoarce invitaţia universitarelor, care vor fi prezente la turneul organizat de sălăjeni în perioada 27-28 decembrie.

„După turneul de la Zalău, de fapt de sărbători, vom avea maxim două zile libere, pentru că pe 8 ianuarie avem meci cu Baia Mare şi apoi la București. Ne așteaptă o perioadă incredibil de grea, unde primele șase etape sunt extrem de grele și hotărâtoare în vederea prezenței noastre în play-off”, a declarat antrenorul Horaţiu Paşca.

Probleme pentru Raluca Mihai
Singura jucătoare din lotul Universităţii care nu a participat la stagiul de pregătire de la Vatra Dornei şi nu va evolua nici în meciurile de verificare din finalul acestui an este extrema stângă Raluca Mihai.

Handbalista s-a accidentat în partida dintre „U” Jolidon şi Corona Braşov, disputată la sfârşitul lunii septembrie şi va fi indisponibilă până la începutul anului viitor. În urmă cu doi ani Raluca Mihai a suferit o accidentare extrem de gravă fiind diagnosticată atunci cu ruptură a ligamentului colateral de la genunchiul stâng.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Daniel says:

    Hai fetele!

Postaţi un comentariu