Liga Națională / N-au făcut față la Roman

Cristina Laslo marchează la foc automat pentru "U" Alexandrion Cluj, dar echipa sa a fost învinsă detaşat la Roman, scor 21-29 într-un meci din Liga Naţională / Foto: Dan Bodea

Handbalistele de la Universitatea Alexandrion Cluj nu au reușit să lege două rezultate pozitive consecutive în Liga Națională de Handbal Feminin, elevele antrenoarelor Carmen Amariei și Luminița Huțupan fiind învinse de HCM Roman, cu scorul de 29-21, într-un meci disputat în deplasare, în cadrul etapei a 17-a a sezonului regulat. Clujencele au sperat să profite de perioada mai puțin fastă a echipei din Roman, după eliminarea acestora din Cupa EHF și înfrângerea de pe teren propriu cu Corona Brașov.

În cele din urmă, partida s-a dovedit a fi doar un galop de sănătate pentru elevele lui Florin Pera care a trecut de ”U” fără probleme. Doar în primele 10-12 minute meciul de la Roman a fost echilibrat. Ardelencele au ținut pasul doar pentru că gazdele au greșit extrem de mult în fața porții deși, superioritatea lor a fost evidentă încă din startul întâlnirii. La pauză HCM Roman avea deja un avantaj de 5 goluri (14-9). Universitatea a avut câteva momente bune de joc în startul părții a doua când s-a și apropiat la patru goluri, 12-16.

Însă, în doar trei minute Romanul s-a desprins din nou, decisiv de data aceasta: Glibko și Iuganu au dus scorul la 19-12 și au rezolvat practic soarta partidei. Pe final, ambii antrenori au rulat întreg lotul disponibil. Și de această dată Cristina Laslo și Florina Chintoan au fost cele mai eficiente jucătoare ale Universității, cu 8, respectiv 6 goluri marcate. ”U” Alexandrion Cluj rămâne în partea a doua a clasamentului, și după 17 meciuri disputate, cu 16 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu