Liga Naţională / “Clasicul” Ardealului, ”U” Jolidon – HC Zalău

Handbalul ardelean e în fierbere, miercuri se joacă "clasicul" "U" Jolidon - HC Zalău / FOTO: Dan Bodea

Indiferent de poziţiile ocupate în clasament de ”U” Jolidon sau HC Zalău o confruntare între cele două echipe este mereu o sărbătoare a handbalului. În fond cele două combatante sunt grupările ardelene cu cele mai importante rezultate în handbalul feminin atât la nivel naţional cât şi în cupele europene.

Partida din cadrul etapei a XIII-a este cu atât mai importantă cu cât din acest sezon toate echipele trebuie să lupte pentru o poziţionare cât mai bună la finalul sezonului regulat, pentru a accede în play-off.

Sezonul marilor schimbări
Universitatea Cluj a avut un ciclu de opt ani excelenţi, cu rezultate care au transformat formaţia „studenţească” într-una dintre echipele temute ale Ligii Naţionale, însă, 2013/2014 este sezonul în care universitarele trebuie să se regrupeze, să reformeze aproape din temelii o nouă echipă care să ducă mai departe performanţele cu care şi-au obişnuit suporterii.

În jurul experimentatelor Vintilă, Chintoan şi Ani Senocico, antrenorul Horaţiu Paşca clădeşte o nouă generaţie de handbaliste, care trebuie să simtă pe pielea lor ce înseamnă un meci între ”U” Jolidon şi HC Zalău. Ambele formaţii au ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele şase locuri la finalul sezonului regulat şi, implicit accederea în faza play-off.

”U” a început returul la fel cu a început şi turul de campionat, cu înfrângere, însă, în primul meci din 2014 pe parchetul din Sala Sporturilor „Horia Demian” a triumfat, probabil, viitoarea campioană a României HCM Baia Mare, o echipă cu un buget impresionant şi o serie de jucătoare care au demosntrat şi în Liga Campionilor că sunt extrem de greu de răpus.

„Nu caut nicio scuză pentru eşecul din partida cu Baia Mare, pur şi simplu sunt o echipă foarte bună. S-a văzut şi în celelalte meciuri din campionat cât sunt de solide. Au un lot numeros şi foarte valoros, jucătoare cu mare experienţă lângă care cresc cele tinere. Acelaşi lucru îl încercăm şi noi la Universitatea, chiar dacă poate nu la acelaşi nivel. În jurul sportivelor cu experienţă vom forma o echipă care să se bată an de an la cupele europene. E nevoie de timp şi răbdare dar sunt convins că vom duce la bun sfârşit acest proiect şi că <U> va rămâne acelaşi nume important în handbalul românesc”, a declarat antrenorul Universităţii, Horaţiu Paşca.

Vorbele tenicianului au fost susţinute de evoluţia echipei din deplasarea de la CSM Bucureşti, meci la capătul căruia ”U” Jolidon a obţinut primul succes din acest an, scor 32-29.

Înfrângere nemeritată la Roman
Din cele trei partide jucate în acest început de an ”U” Jolidon a pierdut deja două, ceea ce face ca meciul cu HC Zalău să fie unul deosebit de important pentru configuraţia clasamentului, în partea lui superioară. Dacă eşecul în faţa HCM-ului din Baia Mare era oarecum scontat, nu acelaşi lucru se poate spune despre înfrângerea de la Roman, suferită la finalul săptămânii trecute.

Romaşcancele au început tare şi la propriu şi la figurat şi până să-şi intre universitarele în mână prima repriză se şi terminase cu un avanataj de cinci goluri pentru gazde.

Horaţiu Paşca a descifrat încă o dată jocul adversarelor, dar uneori mai trebuie să ai şi noroc. ”U” a pierdut la limită un meci pe care ar fi meritat să-l termine la egalitate, dar lupta pentru un loc pe podium nu e pierdută şi cea mai bună oportunitate este o victorie în meciul cu HC Zalău.

„Meciul cu HC Zalău este unul deosebit, pe care ne dorim să-l câştigăm, dar ştim că şi echipa vizitatoare vine la Cluj cu dorinţa de revanşă, după ce în meciul tur ne-am impus pe terenul lor, cu 24-22”, a comentat directorul sportiv al ”U” Jolidon, Cosmin Sălăjan.

Patrida ”U” Jolidon – HC Zalău se joacă, miercuri, de la ora 17.30, la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu