Liga Naţională / 2014, anul echipelor ardelene

Handbalistele de la "U" Jolidon au pierdut categoric meciul cu Corona Braşov, scor 26-35, dar rămâne în lupta pentru medaliile de bronz ale campionatului / FOTO: Dan Bodea

Etapa a XIV-a a Ligii Naţionale de handbal feminin a consfiinţit un lucru aşteptat de ani buni de către iubitorii acestei discipline sportive, echipele ardelene sunt în fruntea clasamentului. Titlul va merge aproape sigur la Baia Mare, iar ”U” Jolidon şi HC Zalău vor reprezenta handbalul românesc şi în sezonul viitor al cupelor europene.

HCM Baia Mare s-a „distrat” CSM Ploieşti
Lidere autoritare în clasamentul Ligii Naţionale handbalistele de la HCM Baia Mare au avut parte de un antrenament cu public în faţa propriilor suporteri, în confruntarea cu CSM Ploieşti. Maramureşencele s-au impus fără să forţeze deloc, cu scorul de 33-17 realizând astfel cel mai categoric scor în actuala ediţie de campionat.

Încă o dată echipa antrenată de Costică Buceschi a punctat din toate poziţiile şi au avut la final nu mai puţin de 13 marcatoare pe foaia de joc. Babeanu şi-a trecut în cont 9 reuşite, Ada Nechita 7, iar Pirvuţ 5, fiind cele mai importante marcatoare ale HCM-ului.

Gruparea de sub Dealul Florilor continuă să păstreze un avans de 5 puncte în faţa singurului oponent care a reuşit să o învingă, Corona Braşov, de altfel principala contracandidată la cucerirea laurilor de campioană. Etapa viitoare băimărencele vor juca tot acasă cu Cetate Deva, una dintre formaţiile cu aspiraţii la un loc calificant în faza play-off a campionatului.

”U” Jolidon, înfrângere mincinoasă
Handbalistele Coronei din Braşov sunt singurele care par să ţină pasul cu HCM Baia Mare, iar etapa a XIV-a le-a adus încă 3 puncte în clasament, după victoria în faţa Universităţii Jolidon Cluj, scor 35-26. Diferenţa indicată de tabela de marcaj la finalul celor 60 de minute de joc este, însă, una mincinoasă, clujencele reuşind aproape 50 de minute să se menţină în joc şi să spere la un rezultat care să le ducă pe podiumul Ligii Naţionale.

După o primă repriză echilibrată, încheiată în avantajul gazdelor (16-14), clujencele au avut câteva minute de cădere mentală, în care nu au reuşit să profite de avantajul omului în plus pe teren şi le-au permis braşovencelor să se distanţeze pe tabela de scor. A început cursa după egalare, însă, la finalizare s-a greşit enorm, iar finalul de joc a aparţinut în exclusivitate Coronei care s-a dezlănţuit şi a câştigat la o diferenţă de 9 goluri.

„Am fost în joc, am reuşit în jur de 50 de minute să ne ţinem aproape de adversar, apoi totul s-a prăbuşit în jocul nostru şi Corona s-a impus la această diferenţă categorică. Scorul nu reflectă realitatea din teren, dar victoria gazdelor este pe deplin meritată”, a comentat la finalul partidei antrenorul Universităţii, Horaţiu Paşca.

HC Zalău, victorie muncită
Dacă HCM Baia Mare şi Corona Braşov nu mai pot fi ajunse din urmă de celelalte echipe din partea superioară a clasamentului, lupta pentru medaliile de bronz ale sezonului este mai încinsă ca niciodată, iar una dintre candidatele cu şanse reale la această performanţă este HC Zalău.

Sălăjencele au primit vizita celor de la Dunărea Brăila, încă ocupanta poziţiei a III-a, iar meciul a fost unul dintre cele mai aprige. Formaţia de la Dunăre a condus în permanenţă ostilităţile în teren, dar echipa selecţionerului Gheorghe Tadici a luptat până în ultima clipă, iar victoria obţinută, cu scorul de 21-19, arată clar obiectivul zălăoancelor de a termina pe treapta a III-a a podiumului.

După 14 etape HCM Baia Mare a acumulat 39 de puncte şi este lider, urmată de Corona Braşov, cu 34 de puncte, echipele de pe poziţiile 3-6 fiind despărţite de un singur punct. Dunărea şi Roman au câte 25 de puncte, iar ”U” şi HC Zalău câte 24. Etapa viitoare începe miercuri, când Universitatea va primi vizita formaţiei SCM Craiova, echipa care a legitimat-o zilele trecute pe Mihaela Tivadar, plecată liberă de contract de la ”U”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu