Liga I / CFR Cluj egalează Steaua în clasament, graţie victoriei în ultima secundă cu “U”

Tiago Lopes (la minge) a marcat, cu mult noroc, golul victoriei gazdelor / Foto: Dan Bodea

Derby-ul Clujului s-a terminat cu victoria CFR-ului. O fază norocoasă pentru feroviari şi vişiniii se impun nesperat în cel mai aşteptat meci al Clujului. Tiago Lopes a şutat, fundaşii Universităţii au contribuit din plin în a-l deruta pe Veselovsky şi unicul derby de Ardeal se încheie cu un succes al gazdelor, la care nici cei mai optimişti suporteri nu se mai aşteptau.

CFR a dat senzaţia că domină meciul încă din primele minute, dar universitarii au trecut repede peste momentele de derută şi au fost mai periculoşi în faţa porţii. Felgueiras a demonstrat încă o dată de ce este considerat cel mai bun portar din Liga I şi a scos fiecare minge prin care “U” putea face diferenţa.

Una peste alta, puţinii suporteri ai feroviarilor au trăit una dintre cele mai intense experienţe fotbalistice. George Ogăraru rămâne fără victorie, CFR învinge nesperat, deşi a dominat steril meciul. Meritul Universităţii este acela de a fi crezut până la capăt că pot pleca neînvinşi din Gruia. Onoarea este a CFR-ului că a reuşit să marcheze primul său gol în tricoul CFR-ului.

CFR rămâne în cursa pentru titlu, deşi nimeni nu le dădea vreo şansă la începutul campionatului. „Eu ştiam că aşa va fi. Felgueiras a scos câteva mingi importante şi aşa am câştigat acest meci. Universitatea a jucat foarte bine, noi extraordinar. Aşa se câştigă un derby”, a declarat la finalul partidei preşedintele Iuliu Mureşan.

“E al doilea meci pe care îl pierdem în prelungiri, dar vreau să felicit jucătorii mei pentru ceea ce au făcut pe teren. Au luptat şi asta trebuie să ne dea încredere în ceea ce am început aici. Prea uşor au fost acordate cartonaşţele pentru Mengolo. Poate trebuia să jucăm volei să nu ne atingem adversarul şi aici mă opresc cu analiza adversarului. CFR a câştigat, noi am pierdut un meci, trebuie să trecem peste acest meci jucat în inferioritate numerică. De săptămâna viitoare vom relua lupta. Eu sunt absolut impresionat de jucătorii mei şi îi felicitat pentru efortul extraordinar depus. Atât s-a putut astăzi”, a spus George Ogăîraru, antrenorul Universităţii Cluj.

Fluier final, CFR – “U” Cluj 1-0.

Min. 94 GOL Tiago Lopes înscrie la ultima fază a meciului şi aduce victoria CFR-ului in extremis. Vişinii îşi păstrează astfel invincibilitatea în Liga I.

Min. 85 Mario Felgueiras este de departe omul meciului. Portarul CFR-uliui scoate încă o minge de gol a Universităţiim la şutul lui Viveiros. În 10 oameni “U” Cluj şi-a creat cele mai importante ocazii ale meciului.

Min. 83 Încă o ocazie pentru CFR, Tade ratează şi scorul se menţine alb în duelul Clujului.

Nou intratul Christian încearcă să testabilizeze apărarea Universităţii, dar şutul său trece puţin pe lângă poarta lui Veselovsky, cel mai bun om al lui “U” în această partidă.

min. 74 Universitatea Cluj are o nouă ocazie de a înscrie însă, şi de această dată Felgueiras are o intrervenţie providenţială.

min. 73 La pauză Vasile Miriuţă a efectuat două schimbări pentru a forţa atacul echipei sale. Guima a fost înlocuit cu Dore. A intrat şi Christian pentru a sprinjini atacul CFR-ului. Scorul este în continuare 0-0.

S-a terminat prima repriză a derby-ului Clujului, cele două echipe, CFR şi “U” se află la egalitate scor 0-0. În ultimele minute ale primei reprize la Universitatea a intrat Raul Costin în locul lui Paulinho.

Min. 41 Ciupe îl vede ieşit pe Mario Felgueiras, trage la poartă, dar goalkeeperul CFR-ului are o nouă intervenţie uriaşă.

Min. 34 Mengolo scapă singur pe contraatac însă şutul său este respins extraordinar de Felgueiras, iar câteva secunde mai târziu acelaşi atacant simulează un fault şi primeşte al doilea galben şi implicit pe cel roşu din partea arbitrului acestei partide. “U” Cluj va evolua în inferioritate numerică!

Min. 26 “U” Cluj îşi trece în cont prima ocazie importantă de gol. Viveiros execută direct pe poartă o lovitură liberă, dar Felgueiras intervine sigur.

Min. 24 Am depăşit jumătatea primei reprize. Pe gazon jocul s-a echilibrat, iar în tribune suporterii celor două echipe se comportă exemplar, încurajundu-şi sportiv favoriţii. Este în continuare 0-0 în derbiul Clujului.

Min. 19 Mengolo încasează primul avertisment al partidei, după o intrare imprudentă la Camora, într-o fază în care fundaşul CFR-ist se pregătea să declanşeze un contraatac pentru echipa sa.

Min. 13 CFR a pus stăpânire totală pe joc şi au avut nu mai puţin de şase lovituri de la colţul terenului însă, defensiva Universităţii rezistă atacurilor dezlănţuite ale vişiniilor.

Min. 3 Gegory Tade face o cursă impetuoasă pe centru şi ratează prima mare ocazie de gol a gazdelor, Veselovsky respinge în corner o minge pe care scria gol, pentru CFR.

S-a fluierat startul derby-ului dintre CFR şi Universitatea Cluj. Fondul sonor este dominat de miile de suporteri ai echipei universitare. În teren deocamdată cele două echipe se tatonează.

Mai puţin de 5 minute ne despart de startul partidei dintre CFR şi “U” Cluj. Cei doi antrenori au anunţat echipele de start pe care le puteţi vedea mai jos. George Ogărau a făcut mai multe modificări faţă de echipa aliniată în etapa precedentă cu CSU Craiova.

Fanii fotbalului clujean se pregătesc să parcurgă un nou capitol din istoria confruntărilor dintre cele două rivale CFR şi ”U”. Va fi întâlnirea cu numărul 29, la nivelul primei divizii, şi a 65-a în toate competiţiile. Meciul este programat de la ora 21.00, iar Transilvania Reporter vă va ţine la curent cu desfăşurarea ostilităţilor din teren.

Echipe probabile:
CFR Cluj: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Jakolis, Guima, Ivanovski – Tade. Antrenor: Vasile Miriuţă

U Cluj: Veselovski – Ciupe, Skvorc, Ninu, Muşat – Bucşa, A. Lungu – Pasulinho, Cristocea, Viveiros – Mengolo. Antrenor: George Ogăraru

Urmăriți mai jos o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu