Liga I / Victorie „luminoasa” pentru ”U” la Timişoara

Neconvingător în precedentele apariţii în tricoul Universităţii Cluj, Max Nicu a marcat golul victoriei în deplasarea de la Poli Timişoara şi "U" a mai bifat un succes în lupta pentru menţinerea în Liga I / FOTO : Dan Bodea

Lemanru a dat-o în bară, la propriu, a marcat, dar golul nu a fost validat, iar Max Nicu a strălucit pentru prima dată de la venirea lui la ”U”, dar a făcut-o într-un moment în care „Şepcilr roşii” aveau cea mai mare nevoie de o execuţie de maestru din partea fostului internaţional al României.

Universitatea Cluj s-a impus la limită, scor 2-1, în meciul disputat la Timişoara, în compania celor de la Poli, în cadrul etapei a XXVIII-a a Ligii I de fotbal. După un început perfect al gazdelor care au marcat încă din minutul 2 al confruntării, prin Popovici, care a interceptat o pasă greşită a lui Abrudan, alb-negrii au echilibrat, e drept neconvingător, cursul jocului şi au apărut şi primele ocazii.

În minutul 14 Lemnaru trimite cu capul în bara transversală a porţii apărate de fostul CFR-ist Nuno Claro. Zece minute mai târziu Ninu gafează şi el în careul propriu dar atacanţii bănăţenilor nu reuşesc sp fructifice ocazia de gol. După alte zece minute Lemanru preia o minge, şutează în plasa lui Poli, dar golul este anulat pe motiv de henţ.

”U” a început perfect repriza secundă şi Lungu a restabilit egalitatea în minutul 51, după un şut la colţul scurt. Încă ameninţate de spectrul retrogradării ambele formaţii au încercat să apere „punctul” însă, în minutul 83 Max Nicu reuşeşte o execuţie de fotbalist şi duce scorul la 2-1 pentru ”U”.

A fost momentul în care partida s-a terminat, clujenii reuşind să gestioneze foarte bine finalul de meci şi să-şi adauge trei puncte de aur în „economia” campionatului, făcând totodată şi un salt de două locuri în clasament, până pe 12. Etapa viitoare Universitatea Cluj va întâlni, sâmbătă 26 aprilie, pe teren propriu, performera acestei etape FC Vaslui, care a realizat scorul campionatului (8-1) cu Corona Braşov. Meciul se va disputa pe Cluj Arena, de la ora 18:45.

Distribuie:

Postaţi un comentariu