Liga I / “U” Cluj – FC Braşov, episodul 65

Laurenţiu Marinescu a marcat primul gol într-un meci oficial pe Cluj Arena, tocmai într-o partidă cu FC Braşov / Foto: Dan Bodea

Cu un moral bun după victoria, scor 3-2, reuşită luni seara cu Corona Braşov, “Şepcile roşii” ţintesc, în mod normal, un nou succes, de data asta în confruntarea cu FC Braşov, echipa istorică din oraşul de la poalele Tâmpei.

Dacă meciul cu Corona a fost primul din istoria celor două cluburi, partida „U” – FC Braşov va fi a 65-a întîlnire directă în Liga 1 dintre cele două formaţii de tradiţie din fotbalul românesc. Dacă în palmaresul general al întâlnirilor dintre “U” şi FC Braşov, oaspeţii din această seară de pe Arena Clujului sunt în avantaj, cu 26 victorii faţă de 21 ale “studenţilor”, alte 17 meciuri încheindu-se la egalitate, clujenii şi braşovenii sunt la egalitate perfectă în ceea ce priveşte bilanţul ultimelor şase jocuri: patru remize şi câte o victorie de fiecare parte: 1-1 şi 1-3 în sezonul 2011-2012, 1-0 şi 1-1 în campionatul 2012-2013, respectiv 1-1 şi 0-0 în sezonul trecut.

În cazul unui mult aşteptat succes, vineri seară, cu FC Braşov, “Şepcile roşii” ar lega trei victorii, lucru care ultima dată a avut loc acum mai bine de doi ani. Mai exact, în etapele 8, 9 şi 10 din turul campionaului 2011-2012, când echipa, antrenată atunci de Ionuţ Badea, a învins cu 1-0 pe Ceahlăul Piatra Neamţ, apoi cu 5-2 pe Gaz Metan chiar la Mediaş şi 1-0 pe FC Braşov, acesta din urmă fiind primul meci oficial găzduit de Arena Clujului (în 17 octombrie 2011).

Partida „U” Cluj – FC Braşov va avea loc deseară, pe Arena Clujului, cu începere de la ora 19, un posibil „11” de start pentru echipa gazdă fiind următorul: Veselovsky – Ciupe, Ninu, Abrudan, Mendy – Bucşa, Târnăcop –  Rilke, Cristocea, Borza – Lemnaru.

Distribuie:

Postaţi un comentariu