LIGA I / Toamnă târzie, CFR atacă podiumul

Florin Costea a marcat împotriva lui Dinamo primul său gol din acest campionat şi a adus o victorie mare a clujenilor în faţa echipei bucureştene / foto: Dan Bodea

Cel mai aşteptat meci al etapei a XIV-a, dintre CFR Cluj şi dinamo, s-a ridicat la nivelul aşteptărilor celor prezenţi în tribunele stadionului “Dr Constantin Rădulescu”. Vişinii s-au impus la limită, scor 1-0, dar victoria este cu atât mai frumoasă cu cât a fost obţinută în 10 oameni după eliminarea lui Ionuţ Rada (min. 31).

Oaspeţii au fost primii care au pătruns periculor în careul clujenilor, dar Ţucudean a reluat slab o centrare foarte bună. În minutul 9 al jocului Florin Costea a fost lansat excelent spre poarta dinamovistă şi atacantul în care oficialii feroviarilor şi-au pus atâtea speranţe a marcat primul său gol din actuala ediţie de campionat.

Au urmat ocazii la ambele porţi, dar şi dueluri duse la limita sportivităţii, iar Rada a cedat nervos la unul dintre ele şi-a lovit un adversar, cu piciorul în cap şi a fost eliminat direct de arbitrul confruntării. Rămas cu 10 oameni în teren antrenorul CFR-ului, Petre Grigoraş, şi-a repoziţionat fotbaliştii în teren şi a continuat să pună presiune pe Dinamo.

Au fost ocazii şi în cea de a doua parte a meciului, dar tabela de marcaj a rămas nemodificată până la final şi CFR obţine o victorie mare, care duce echipa până pe locul cinci al clasamentului, fie şi intermediar. “Am fost echipa mai bună, iar jucătorii au dat dovadă de maturitate. Am tot spus că cel mai important este să fim bine pregătiţi, inclusiv psihic şi uite că de data asta am arătat că se poate”, a declarat la finalul partidei Grigoraş.

Etapa viitoare CFR Cluj va evolua în deplasare, la FC Braşov.

Distribuie:

Postaţi un comentariu