Liga I / Steaua, “Invincibila armada”

Steaua a învins cu 3-1 pe Astra Giurgiu şi rămâne neînvinsă în Liga I de fotbal

Când toţi specialiştii din fotbalul românesc întorceau pe toate feţele decăderea Stelei, jucătorii antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf au demonstrat că oricât de greoi ar părea jocul lor încă nu au adversar pe măsură în Liga I. Roş-albaştrii au învins, cu scorul de 3-1, pe Astra Giurgiu, în meciul pe care oamenii din fotbal l-au numit “prima finală” a campionatului.

Prea timizi pentru o coroană grea
Giurgiuvenii s-au deplasat pe Arena Naţională plini de optimism, iar rezultatele obţinute în precedentele opt partide, în care au obţinut 7 victorii şi un rezultat de egalitate, le dădeau dreptul să spere la mai mult în disputa cu Steaua.

“Declaraţiile de război” ale giurgiuvenilor s-au întors ca un bumerang împotriva lor, iar campionii României au părut mai înrăiţi ca niciodată înaintea unui meci cu Astra. Încă din primele minute de joc fotbaliştii lui Reghecampf şi-au stabilit punctul de lucru în preajma careului advers.

Kapetanos a nimerit bara în minutul 5, iar ulterior golul a căzut firesc, în minutul 16, după un sprint “marcă înregistrată” Adi Popa, care l-a pierdut pe drum pe Morais, a rămas singur cu portarul Coman şi a deschis scorul. La 1-0 pentru Steaua lucrurile intraseră deja în normal şi oaspeţii nu mai aveau niciun motiv de îngrijorare, pentru că nu mai aveau ce apăra.

Au fost două încercări timide de a trage la poarta lui Tătăruşanu dar, primul şut s-a oprit în blocajul fundaşilor centrali, iar la cea de a doua încercare portarul Stelei a fost la post.

Golul lui Budescu mai mult i-a încurcat
După o primă repriză în care aproape că nu au existat în teren giurgiuvenii au avut o tresărire de orgoliul în debutul părţii secunde şi Budescu a prins un şut de la distanţă, prin care l-a surprins pe Tătăruşanu, restabilind egalitatea. Golul principalului marcator al Astrei mai mult i-a încurcat pe jucătorii lui Daniel Isăilă, aceştia fiind din nou obligaţi să apere cu dinţii un rezultat care nu reliefa diferenţa de valoare şi atitudine din teren.

Pasele roş-albaştrilor au început să curgă şi încă o dată s-a putut remarca imobilitatea jucătorilor de bandă ai Astrei, depăşiţi mai mereu de Adi Popa sau Tănase. Kapetanos a mai ratat o oportunitate de a marca, după care Reghecampf l-a aruncat în luptă pe omul de gol al său din acest sezon, Federico Piovaccari.

Primul care avea să modifice tabela de scor, în minutul 76, a fost însă, fundaşul monitorizat de Borrusia Dortmund, Florin Gardoş, care s-a înălţat perfect la o lovitură de colţ şi a trimis plasat mingea în plasa porţii fostului portar de naţională, Dănuţ Coman.

Nici această greşeală de plasament nu i-a dezmorţit pe astrali şi după încă o cursă în viteză pe extrema dreaptă a lui Adi Popa, mingea a ajuns la Piovaccari care l-a culcat pe Coman din preluare, apoi a plasat elegant mingea în plasa porţii Astrei, în minutul 82.

Până la final nu s-a mai remarcat niciun fotbalist, doar arbitrul Alexandru Tudor care l-a eliminat mai întâi pe Mihai Pintilii, pentru cumul de cartonaşe, după care a restabilit egalitatea numerică din teren, trimiţându-l mai repede la cabine şi pe De Amorim, de la oaspeţi.

Victoria în faţa Astrei i-a apropiat pe stelişti la numai trei puncte de giurgiuveni, care continuă să fie lideri în clasament, cu 41 de puncte, dar şi două meciuri mai mult disputate. După 16 meciuri jucate Steaua a acumulat 38 de puncte şi este singura echipă din prima ligă neînvinsă. Urmează însă, “returul” cu Astra programat, sâmbătă, la Giurgiu, apoi ambele echipe vor intra în vacanţă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu