Liga I, prima în Europa

Doar patru etape a rezistat Mircea Rednic (foto) pe banca CFR-ului, fiind înlocuit cu Petre Grigoraș, care la rândul său ar putea fi demis după meciul din Cupa României / FOTO Dan Bodea

Aproape o sută de antrenori au fost schimbați din funcții în ultimele trei sezoane din Liga I de fotbal. Cifra reprezintă un veritabil record, negativ însă, care plasează campionatul României pe primul loc în Europa din acest punct de vedere.

7 antrenori mai puțin, după 8 etape

Abia s-a încheiat etapa a VIII-a din actualul campiont și deja am contabilizat şapte schimbări de antrenori principali în Liga I. ”Performera” campionatului este FC Brasov care din etapa a IX-a va avea al treilea principal pe banca tehnică, Alexandru Pelici. Stegarii au început campionatul cu Adrian Szabo, înlocuit ulterior cu Aurel Țicleanu.

La FC Vaslui, Ionuț Moșteanu este al doilea tehnician din acest sezon, el înlocuindu-l pe Ilie Stan. La CFR Cluj, Mircea Rednic a fost schimbat după doar patru etape, cu Petre Grigoraş. La Corona Braşov, Nicolae Manea a fost avansat manager general, locul lui pe bancă fiind luat de Ionel Gane, la Viitorul Constanţa (sau Voluntari?), Cătălin Anghel a fost înlocuit cu Bogdan Argeş Vintilă, iar la Dinamo, Gigi Mulţescu i-a lăsat locul pe bancă lui Flavius Stoican.

În ultimele trei sezoane media este de aproape un antrenor schimbat pe etapă. În sezonul 2012-2013 au avut loc 28 de schimbări de antrenori, în 2011-2012 au avut loc 29 de astfel de evenimente, iar în sezonul 2010-2011 au avut loc 27 de schimbări de antrenori.

Cei mai lonevivi tehnicieni din ultimi ani au fost: Cristian Pustai – 6 ani la Gaz Metan Mediaș (între 2007-2013), Ionuț Popa – aproape 5 ani la Politehnica Iaşi (septembrie 2004 – ianuarie 2009), Ioan Ovidiu Sabău – 4 ani la Gloria Bistriţa (iunie 2005 – iunie 2009) şi Petre Grigoraş – aproape 4 ani la Oţelul Galaţi (decembrie 2005 – iunie 2009).

Distribuie:

Postaţi un comentariu