Liga I / Dublu sau nimic

Eficacitatea lui BojanGolubovic (foto, în galben) a atras atenţia conducătorilor de la CFR Cluj care îl vor în echipă încă din această iarnă / Foto: Dan Bodea

Doar câteva zeci de ore ne despart de startul returului în Liga I de fotbal din care se vor disputa în acest an două etape. Oficialii echipei CFR nu mai aşteaptă “fereastra de transferuri” şi au demarat deja discuţii cu Bojan Golubovic, atacantul Ceahlăului Piatra Neamţ, al treilea marcator din primul eşalon fotbalistic intern. Până să obţină semnătura lui Golubovic, CFR are meci cu FC Botoşani, duminică seară, pe teren propriu.

A marcat de unul singur cât 5
Cifrele bosniacului din atacul Ceahlăului sunt impresionante, comparativ cu ceea ce s-a realizat la CFR. Golubovic are 8 goluri marcate în 17 partide, spre deosebire de cele 9 reuşite ale celor 5 atacanţi din Gruia, care au adunat împreună 59 de partide.

Altfel spus Golubovic a marcat aproape o jumătate de gol pe meci, 0, 47% fiind medioa de eficacitate a fotbalistului din Moldova. La polul opus 0, 15% este media de eficacitate comună a celor 5 “vârfuri” ale lui Petre Grigoraş. Comparaţiile pot continua şi toate sunt în favoarea lui Golubovic care a adunat în prima parte a campionatului 1525 de minute, ratând practic doar 5 minute din totalul pe care le putea juca, fiind înlocuit în minutul 85 al meciului cu Concordia Chiajna, din etapa a IX-a.

La acest capitol singurul CFR-ista care a prins ceva mai mult de jumătate din minutele lui Golubovic în teren este Florin Costea cu 825 în tricoul vişiniu, însă, olteanul este “repetent” la eficacitate, cu o singură reuşită în tur. De altfel cel mai prolific marcator din tabăra feroviarilor este Ogbu care a marcat doar jumătate din golurile bosniacului, 4 comparativ cu cele 8 ale atacantului lui Vasile Miriuţă.

Un atu important în posibila realizare a transferului lui Golubovic la CFR este şi faptul că fotbalistul a intrat în ultimele şase luni de contract şi tocmai a refuzat oferta de prelungire a angajamentului propus de şefii de sub Pietricica. Dacă îl vor încă din această iarnă CFR-iştii vor trebui să plătească pentru serviciile bosniacului care va fi liber de contract abia la sfârşitul campionatului.

Miriuţă nu renunţă la Golubovic
Contrar obiceiurilor din fotbalul românesc, vezi cazul Paul Batin alungat de şefii de la CFR în tribune pentru că a refuzat să-şi prelungească angajamentul, tehnicianul maramureşean al formaţiei Ceahlăul, Vasile Miriuţă, s-a arătat dezamăgit că atacantul său a refuzat noul contract propus de moldoveni, dar spune că va continua să se bazeze pe serviciile lui.

“Eu ştiu că i s-a făcut o ofertă din partea Ceahlăului dar a cerut timp de gândire. Asta este, are o vârstă (30 de ani în 22 august n.a.) este fotbalist profesionist şi se gândeşte la ce e mai bine pentru el şi familia lui. Eu în niciun caz nu o să-l ţin pe bancă. Golubovic are contract cu Ceahlăul până în vara anului viitor şi avem nevoie de el şi de golurile lui. Este un jucător exemplar, se pregăteşte foarte bine, are experienţă şi este al treilea golgheter al ţării, nu-l pot ţine în tribune”, a explicat Vasile Miriuţă.

Bojan Golubovic are o cotă de transfer de 750.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de însă, clujenii vor plăti probabil doar jumătate din aceşti bani dacă vor să-şi asigure serviciile lui pentru partea a doua a sezonului.

Pentru a nu-l pierde gratis la vară aproape sigur şi reprezentanţii Ceahlăului ar agrea un transfer în schimbul a aproximativ 300.000 de euro, doar că fotbalistul este dorit şi de câteva echipe din străinătate ceea ce înseamnă că feroviarii vor trebui să  scoată o sumă destul de mare din conturi pentru a obţine semnătura bosniacului.

Fără Golubovic va aborda CFR meciul de duminică, programat de la ora 17.30, pe teren propriu, în compania nou promovatei FC Botoşani.

Distribuie:

Postaţi un comentariu