Liga I / Cluburile au votat, nu mai există criterii de licenţiere

Întruniţi la Casa Fotbalului, reprezentanţii cluburilor din Liga I au votat eliminarea criteriilor de licenţiere

Reprezentaţii cluburilor din Liga I au votat, miercuri, la întâlnirea de la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru renunţarea la criteriile de licenţiere necesare formaţiilor din Liga I. Doar reprezentantul clubului Ceahlăul Piatra Neamţ s-au abţinut de la vot, restul oficialilor cluburilor din primul eşalon votând pentru eliminarea criteriilor de licenţiere.

Acest lucru avantajează printre altele pe CFR Cluj, club despre care s-a tot spus că nu va primi licenţă pentru sezonul viitor din cauza datoriilor financiare către mai mulţi foşti şi actuali jucători. Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pârvulescu, a precizat că va fi trimisă o circulară la UEFA pentru ca licenţierea strictă să fie obligatorie doar pentru cluburile care merg în cupele europene.

Prezenţi la această adunare, secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian şi preşedintele forului de la Bucureşti, Răzvan Burleanu, au declarat că federaţia va susţine demersul LPF, dar cluburile trebuie să înţeleagă că datoriile trebuie plătite. În cadrul aceluiaşi eveniment preşedintele Ligii Profesinioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat că până la data de 15 mai se vor cunoaşte posturile de televiziune care vor transmite partidele din sezonul 2014/2015 al Ligii I.

Iorgulescu a menţionat că firma Intel Sky Broadcast, căreia LPF i-a cedat drepturile TV pe următorii cinci ani pentru valorificare, negociază deja cu mai multe posturi TV şi că posturile Look TV şi Transilvania Live, care aparţin finanţatorului CFR Cluj, Arpad Paszkany, ar putea transmite partide din Liga I.

„Am văzut şi eu în presă informaţii despre aceste două televiziuni şi m-am informat şi eu puţin. Nu am prea multe date, dar se pare că domnul Paszkany ar vinde aceste televiziuni către firma respectivă, prin urmare cele două posturi vor putea transmite meciuri din Liga I”, a comentat Gino Iorgulescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu