LIGA I / CFR, la 3 puncte de Europa

Vasile Maftei a dat semnalul revenirii lui CFR ]în lupta pentru Cupoele Europene / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a învins cu scorul de 3-1 nou promovata FC Botoşani şi respiră din nou aerul tare al poziţiilor din clasament ce duc în cupele europene. Clujenii s-au năpustit furibund spre poarta moldovenilor şi au obţinut una dintre puţinele victorii “cu stil” din actuala ediţie de campionat.

“Terminaţii” au făcut meciul
O practică în fotbalul nostru spune că nu mai foloseşti jucătorii care sunt pe final de contract. Nu a fost de acord tehnicinul CFR-ului, Petre Grigoraş care i-a aruncat în luptă pe Vasile Maftei, dispărut de vreme bună din primul 11 şi Paul Batin, atacantul trimis în tribună, nejustificat, doar pentru că nu a vrut să-şi prelungească angajamentul cu CFR.

Ambii au marcat în victoria de duminică seară a CFR-ului, un succes echivalent cu revenirea feroviarilor în lupta pentru un loc de cupă europeană. Clujenii şi-au creat oportunităţi de a marca încă din prima repriză şi Rui Pedro a deschis scorul în minutul 20, după un şut de la 20 de metri fără speranţe pentru portarul Perianu, care a avut o cotribuţie decisivă la acest gol când a scăpat mingea.

Până la pauză Vârciu a egalat şi coşmarul CFR-ului părea să continue. Apoi Vasile Maftei a luptat extraordinar pentru o mingea la 11 metri de poarta adversa şi a scris 2-1 pe tabelă, în minutul 59. Jocul a curs în favoarea vişiniilor şi atacantul trimis de conducere în tribune, a fost reprimit în echipă de Grigoraş, iar Batin nu a ezitat să-şi arate recunoştinţa.

A marcat pentru 3-1, în minutul 89 şi CFR urcă pe locul 6 în clasament, cu  28 de puncte, la doar trei lungimi în urma lui Dinamo, ultima ocupantă de loc ce duce în Europa League.

Distribuie:

Postaţi un comentariu