Liga I / CFR-iştii vor răzbunare la Braşov

Ricardo Cadu ar putea fi motorul echipei sale în meciul "revansă" cu FC Braşov / Foto: Dan Bodea

Etapa a XV-a din Liga I de fotbal programează, luni, înfruntarea dintre FC Braşov şi CFR Cluj, una în care vişinii nu concep alt rezultat decât victoria, după ce „stegarii” i-au eliminat, în urmă cu exact o lună de zile, din 16-imile Cupei României, cu scorul de 3-1.

Neînvinşi de 5 etape
Eliminaţi din Cupă, feroviarii clujeni nu mai au altă motivaţie în actualul sezon decât să termine campionatul pe o poziţie cât mai bună, respectiv să acceadă în cupele europene. După un început slab clujenii şi-au revenit odată cu instalarea pe banca tehnică a lui Petre Grigoraş, iar rezultatele au început să apară.

Astfel, CFR este neînvinsă de cinci etape şi au doar două goluri încasate şi nouă marcate. Statistic vorbind CFR arată bine în ultima vreme, iar victoriile cu Oţelul şi Dinamo de pe teren propriu şi cu Ceahlăul în deplasare sunt argumente solide pentru tehnicianul Petre Grigoraş să-şi dorească un nou succes care să propulseze echipa sa în lupta pentru locurile ce duc în cupele europene.

Grigoraş este convins că meciul de la Braşov va fi şi o reacţie de orgoliu a elevilor săi. „Suntem pe un drum bun şi aceasta este calea pe care trebuie să o urmăm pentru a ne atinge obiectivul. Avem 5 meciuri fără înfrângere dar parcă ne lipseşte constanţa în joc însă, eu cred că în această pauză am remediat şi acest aspect şi mergem la Braşov pentru a câştiga. FC Braşovul ne-a eliminat din Cupa României şi aştept o victorie de orgoliu a băieţilor să ne luăm revanşa în campionat. Braşovul e o formaţie care pierde greu acasă, dar ştiu că băieţii mei vor şti să facă diferenţa. E clar că putem mai mult, suntem o echipă valoroasă şi trebuie să ne propunem mereu mai mult”, a spus Grigoraş.

Emoţii pentru Costea
Atacantul CFR-ului, Florin Costea, este singurul jucător care îi dă ceva emoţii antrenorului Petre Grigoraş. Fotbalistul a suferit o entorsă la glezna dreaptă în timpul unei şedinţe de antrenament şi este în acest moment în etapa de recuperare. Medicii din staful echipei fac eforturi pentru recuperarea jucătorului care a marcat golul victoriei vişiniilor din precedenta etapă de campionat, 1-0 cu Dinamo Bucureşti.

„Ar fi păcat să rateze acest meci, acum când arată o creştere de formă. L-am simţit foarte motivat la antrenamente, Florin (Costea n.r.) este un jucător cu foarte multe calităţi. A trecut printr-o perioadă mai grea dar îşi va reveni, eu sper din tot sufletul să-l am apt de joc şi pentru meciul cu FC Braşov”, a mai spus Grigoraş.

O absenţă certă pentru confruntarea cu FC Braşov este cea a fundaşului central Ionuţ Rada, eliminat în etapa anterioară, în victoria clujenilor în faţa lui Dinamo. În centrul defensivei cel mai probabil Petre Grigoraş îl va titulariza pe italianul Felice Piccolo, alături de căpitanul Ricardo Cadu.

Înaintea partidei de la Braşov, CFR Cluj se situează pe poziţia a şaptea în clasamentul ligii I de fotbal, iar un succes sub Tâmpa ar mai aduce trei puncte extrem de importante la zestrea feroviarilor în tentativa acestora de a reveni din sezonul viitor în circuitul competiţiilor continentale.

CFR are în acest moment 21 de puncte, opt mai mult decât adversara din Braşov. Gazdele partidei sunt pe locul 15 în clasament, primul retrogradabil în divizia secundă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu