Liga I / CFR caută puncte în ”Piatra” seacă

Rui Pedro ar putea fi arma secretă a CFR-ului în meciul de la Piatra Neamț / Foto Dan Bodea

Etapa a XI-a din Liga I de fotbal propune trei partide extrem de interesant și cu conotații majore în clasament, iar una dintre acestea este disputa dintre Ceahlăul Piatra Neam și CFR Cluj, programată duminică, de la ora 19.00. La ”Piatra”, cum le place nețenilor să-și numească orașul, fotbalul a renăscut odată cu numirea în funcția de antrenor a lui Vasile Miriuță. Nici vișinii nu stau rău la capitolul moral, vin după o victorie zdrobitoare, scor 7-2, în fața Oțelului Galați, pe teren propriu, în precedenta etapă de campionat.

Miriuță, strategul perfect

Antrenorul maramureșean al nemțenilor, Vasile Miriuță, este arhitectul noii echipe a Ceahlăului. Cu el pe banca tehnică moldovenii au pierdut un singur meci în actuala ediție de campionat și acela în fața actualei și probabil a viitoarei campioane a României, Steaua București.

Linia de clasament arată excelent în dreptul ”pietrenilor” care au câștigat patru meciuri, au terminat la egalitate în alte cinci și au suferit un singur eșec. Cu 14 goluri marcate și doar 7 primite și golaverajul este bun, iar defensiva este a doua din țară, după cea a Stelei. Școlit în Germania, Vasile Miriuță a acceptat provocarea de a prelua o echipă modestă, dar rezultatele sunt pe măsura așteptării și priceperii tehnicianului de 44 de ani.

„Împreună cu jucătorii, cu oficialii de la club, am reușit să construim o echipă care nu se mai teme de niciun adversar. Nici în meciul cu CFR nu ne vom da la o parte. Știu că au un moral foarte bun după victoria cu Oțelul, dar poate nu au aflat că la Piatra se câștigă greu. Înfrângerea nu intră în calculele mele, ar însemna să dăm cu piciorul la toată munca noastră, a tuturor celor de la Ceahlăul”, a declarat Miriuță.

Vor victoria unde nimeni nu a reușit

CFR-iștii au uitat deja episodul Tamaș și se concentrează pe jocul de duminică cu Ceahlăul. Meciul se anunță extrem de disputat fie și doar pornind de la apetitul ofensiv arătat de ardeleni în meciul cu Oțelul. De altfel partida cu echipa din Galați este văzută de fundașul feroviarilor, Ionuț Rada, ca un ”restart” după începutul foarte slab de sezon.

„Ce a fost mai greu a trecut. Odată cu venirea domnului Grigoraș am început să arătăm bine, ca o echipă, ucăm un fotbal ofensiv, plăcut și eficient în același timp. Eu sper și cred că victoria din meciul cu Oțelul să însemne un nou început pentru CFR. . Ceahlăul este o echipă incomodă, care arată un fotbal și o organizare bune, dar noi vom merge acolo să câștigăm”, a declarat Rada.

Distribuie:

Postaţi un comentariu