Liga Campionilor / Reghe ar vrea un egal în meciul cu Chelsea

În primăvară Steauqa a fost în multe momente peste Chelsea / FOTO abc.net.au

Steaua București întâlnește marți seară pe Chelsea Londra, într-un meci din cadrul etapei a II-a a grupei E a Ligii Campionilor. Ambele formații au pierdut în etapa inaugurală, Steaua la Schalke (0-3), iar Chelsea acasă cu FC Basel (1-2). Meciul dintre cele două echipe este progamat de la ora 21.45 pe Arena Națională.

În martie Steaua a câștigat acasă
Steaua și Chelsea se întâlnesc pentru a treia oară în mai puțin de o jumătate de an. În primăvară, în optimile Europa League, Steaua a învins pe Chelsea, într-un moment în care londonezii erau deținătorii trofeului Champions League. 1-0 a fost scorul partidei disputate la data de 8 martie, la București. Și în manșa a doua Steaua a făcut față cu brio londonezilor, dar numai în primele 45 de minute, la final fiind învinsă, scor 1-3 și eliminată din Europa League. De altfel, Chelsea avea să câștige trofeul în fața portughezilor de la Benfica Lisabona.

Antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că un rezultat de egalitate în partida de marți seară ar fi foarte bun pentru echipa sa. „Orice punct în această competiție este foarte important. Noi ne dorim să câștigăm, pentru că Steaua și Chelsea au zero puncte, vrem calificarea în primăvara europeană. Nu ne-am așteptat ca Basel să câștige la Londra și știm cu toții că Chelsea va veni să câștige la București. Rezultatul din prima etapă complică mult situația noastră în grupă”, a declarat Reghecampf.

Antrenorul Stelei a adăugat că are unele probleme de lot. Mihai Pintilii nu a putut duce până la capăt antrenamentul de luni, iar Cristian Tănase acuză unele dureri de mai multă vreme, însă speră ca amândoi să fie recuperați de staff-ul medical până la ora meciului.

Aglomerează mijlocul terenului
Tehnicianul Stelei a declarat că jucătorii săi au înțeles ce trebuie să facă în teren pentru a nu repeta greșelile din partida cu Schalke, pierdut de bucureșteni cu 0-3. Reghecampf a decis ca în meciul de marți seară să aglomereze mijlocul terenului și să încerce să nu dea spații de joc vedetelor echipei londoneze. „ Vom încerca să închidem mijlocul terenului, să blocăm jucătorii lor de bază, vrem să lăsăm cât mai puţine spaţii şi să ne putem pune în aplicare calităţile ofensive. Va fi însă foarte greu. Chelsea este pregătită de cel mai bun antrenor din lume și va fi cu totul altceva decât a fost în primăvară. Împreună cu fanii sperăm să avem parte de un rezultat favorabil”, a mai spus Reghecampf.

Antrenorul roș-albaștrilor nu mai este convins că echipa sa poate trece de faza grupelor, după rezultatele înregistrate în grupa E, în prima etapă desfășurată în urmă cu doauă săptămâni, dar este sigur că jocul Stelei va fi mult mai bun decât în meciul de la Gelsenkirchen. „E un meci important pentru noi și îl vom trata mult mai bine decât am făcut-o în Germania. Sper să avem mai mult şansă în momentul în care vom avea ocazii de a marca. Întâlnim o echipă puternică, care are şanse să câştige trofeul în acest sezon. Va fi mult mai dificil să ne calificăm mai departe, dar încercăm să face tot ceea ce ţine de noi. Chelsea este peste Steaua din toate punctele de vedere”, a adăugat Reghecampf.
Meciul dintre Steaua și Chelsea se joacă de la ora 21, 45, pe Arena Națională din București și va fi arbitrat de spaniolul Carlos Velasco Carballo.

Distribuie:

Postaţi un comentariu