Liga Campionilor / HCM Baia Mare visează la o calificare istorică

Melinda Geiger (foto, în albastru) şi colegele ei de la HCM Baia Mare au obţinut al doilea succes în Liga Campionilor (20-19) cu Thuringer

Vicecampioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, a învins, duminică, pe teren propriu cu echipa germană Thuringer, scor 20-19, într-un meci din Grupa A din Liga Campionilor. Maramureşencele au intrat în teren foarte determinate şi au condus în permanenţă, până spre finalul primei reprize, când echipa oaspete au trecut în avantaj (7-8 în minutul 24) şi au terminat prima parte a meciului cu un gol avans (10-11).

În repriza secundă Paula Ungureanu a făcut senzaţie între buturi, iar HCM-ul a reuşit să revină în joc. Finalul a fost incendiar. Băimărencele au căzut mental iar handbalistele de la Thuringer au punctat de patru ori consecutiv însă, în minutul 59 Ghionea a reuşit să marcheze golul victoriei şi astfel HCM obţine al doilea succes în Liga campionilor.

Luciana Marin autoare a zece goluri şi Jenica Rudics cu 3 au fost principalele marcatoare ale HCM-ului din Baia mare. În ultimele jocuri, HCM Baia Mare va întâlni în deplasare pe Gyori Audi ETO KC, în data de 16 noiembrie, iar Thuringer HC va înfrunta pe Hypo pe 17 noiembrie.

Primele două clasate se vor califica în grupele principale ale competiţiei, în timp ce echipa de pe locul trei va evolua ulterior în optimile de finală ale Cupei Cupelor. Gyor ocupă primul loc, cu 8 puncte (4 jocuri), urmată de Hypo Niederosterreich (4 p), HCM Baia Mare (4 p) şi Thuringer HC (2 p).

Distribuie:

Postaţi un comentariu