LIGA CAMPIONILOR / HCM Baia Mare merge la Viena după puncte

Ada Nechuita s-a accidentat la ultimul meci al echipei naționale și ar putea rata meciul cu Hypo Viena / Foto Bogdan Groza

Meci extrem de important pentru vicecampioana României, HCM Baia Mare, la finalul acestei săptămâni. Handbalistele antrenate de Costică Buceschi şi Magda Kovacs vor evolua, în cea de a ptra etapă a grupelor Champions League, în deplasare la Hypo Niederösterreich Viena, într-o partidă care ar putea schimba radical situaţia din clasamentul Grupei A.

În aceast moment, după primele 3 runde, lideră incontestabilă este formaţia maghiară Györi Audi ETO KC, cu 6 puncte din tot atâtea posibile, urmată, la egalitate de puncte (2), de Thüringer HC, Hypo şi HCM Baia Mare. Diferenţa între cele trei echipe este dată, în acest moment, doar de golaveraj, unul negativ pentru toate grupările, respectiv – 7 pentru nemţoaice, -14 pentru austriece şi -18 pentru băimărence.

Meciul dintre Hypo Niederösterreich şi HCM Baia Mare, programat în data de 2 noiembrie, de la ora 20:25 – ora locală (21:25 ora României), va fi arbitrat de cuplul danez Leif Poulsen – Henrik Mortensen, în timp ce delegat din partea EHF va fi  croatul Vladimir Sokol. Meciul Hypo – HCM Baia Mare va avea loc în Sala sporturilor “BSFZ Südstadt”, cu o capacitate de 1.200 locuri. din Maria Enzersdorf, un orăşel situat în sudul Vienei.

“Este un meci foarte important atât pentru ele, cât şi pentru noi. Hypo, dacă pierde iese din calculele pentru Champions League şi pot ieşi chiar şi din calculele pentru locul 3, cel care asigură participarea în Cupa Cupelor. De partea cealaltă, pentru noi, orice punct luat înseamnă un obiectiv îndeplinit”, a declarat tehnicianul.

Nechita incertă, Buceschi accidentată
Înainte de duelul dintre Hypo Viena, HCM Baia Mare are probleme de lot, destul de serioase. Eliza Buceschi nu va putea fi folosită în această partidă, ultimul RMN arătând că sportiva mai are nevoie de cel puţin o săptămână de pauză după o fractură de metatarsiene.

De asemenea, este incertă şi extrema Ada Nechita, care în meciul România – Norvegia, din preliminariile Campionatului European din 2014, a suferit o disjuncţie de rotulă. Ada este în prezent la Bucureşti, acolo unde urmează un tratament intensiv, iar miercuri este aşteptată la ultimul antrenament al vicecampioanelor, înainte de deplasarea spre capital Austriei. Timea Tătar a acuzat şi ea o durere la picior, încă dinaintea dublei cu Norvegia, dar tehnicianul naţionalei, Gheorghe Tadici, a menajat-o în partida retur, astfel că ea ar putea juca în Austria.

“Pentru a putea câştiga acest meci trebuie să jucăm ca şi în repriza a doua a partidei tur. Nu cred că vor fi prea multe surprize, nici din partea lor, nici din partea noastră, dar faţă de meciul de la Baia Mare, avem două atuuri – Geta Diniş şi Gabriela Szucs, care şi-au revenit complet şi au un potenţial mult peste cel de atunci”, a adăugat Buceschi.

Cu un moral foarte bun se întorc acasă şi celelalte băimărence convocate la lotul naţional, respectiv Aneta Pîrvuţ, Laura Olteanu, Luciana Marin şi Paula Ungureanu. Chiar dacă România a pierdut ambele întâlniri cu Norvegia, jucătoarele HCM-ului au avut evoluţii bune şi constant.

Astfel, Paula Ungureanu a apărat excelent atât la Oradea, cât şi la Bergen, având în total 27 de intervenţii între buturile echipei tricolore, iar Luciana Marin a fost principal marcatoare a României, cu 11 goluri (5 în tur, 6 în retur).

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. HCM Baia Mare says:

    Ada Nechita a fost data afara de la HCM Baia Mare.

Postaţi un comentariu