Liga Campionilor / HCM Baia Mare a fost aproape de o surpriză la Viena

HCM Baia Mare a pierdut la Viena, dar păstrează şanse de calificare în fazele superioare ale Ligii Campionilor

Vicecampioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, a pierdut în faţa multiplei campioane a Austriei şi de opt ori deţinătoare a Ligii Campionilor, Hypo Viena, scor 20-23, într-un meci din cadrul etapei a patra a grupei A din Champions League.

Maramureşencele s-au ţinut scai de fosta campioană a Europei şi, după o primă repriză în care gazdele au fost mai pragmatice, au revenit în joc şi pe tabela de marcaj şi au fost foarte aproape de un rezultat istoric în cea mai importantă competiţie intecluburi de pe Bătrânul Continent.

Portarul Paula Ungureanu a fost într-o formă extraordinară, dar nu a putut împiedica înfrângerea echipei sale. În meciul tur, disputat la Baia Mare, HCM a avut de a semenea o revenire spectaculoasă, după ce a fost condusă la cinci goluri diferenţă, şi a obţinut atunci prima victorie din istoria clubului în Liga Campionilor.

După rezultatul de la Viena, HCM Baia Mare a căzut pe ultimul loc al grupei, cu două puncte, dar păstrează şanse de calificare în Liga Campionilor, dacă învinge pe Thuringer etapa viitoare.

Maramureşencele au şi varianta locului trei care duce în Cupa Cupelor. Rudics cu 4 goluri, Geiger 3, Puiu 3, Marin 3, Tătar 2, Oltean 2, Ghionea 1, Pîrvuţ 1 şi Nechita 1, au fost marcatoarele echipei maramureşene.

Portarul Paula Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare de pe teren cu 19 de intervenţii reuşite. În celălalt meci din grupa A, Gyor ETO a învins, sâmbătă, pe teren propriu, pe Thuringer HC, cu scorul de 29-22.

Distribuie:

Postaţi un comentariu