Liga Campionilor / Curat ghinion pentru Steaua

Federico Piovaccari a marcat, miercuri, al 10-lea gol în tricoul Stelei, dar bucureştenii nu au obţinut victoria la Basel / sursa foto: sky.it

Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat în deplasare cu FC Basel, din cadrul etapei a IV-a a grupei E din Liga Campionilor. Roş-albaştrii au etalat cel mai bun joc din actuala ediţie a competiţiei, au dominat partida şi au arătat ca o echipă care şi-a propus să se califice în fazele superioare ale întrecerii, dar a primit gol în cel de al doilea minut de prelungiri şi mai are şanse minime de calificare în primăvara europeană.

La Basel, bucureştenii au început excelent şi Piovaccari a deschis scorul (min. 17) cu o execuţie neobişnuită pentru el, şut în vinclu, după ce a aşteptat cu calm reacţia portarului elveţian la capătul unui duel unu la unu. Gazdele au reacţionat repede după primirea golului şi au încercat să pună presiune pe Tătăruşanu, dar tot Steaua a fost la un pas de gol, de două ori în acelaşi minut, prin Szukala şi Gardoş însă, goal-keeper-rul elveţian a reuşit două parade de excepţie.

Şi în repriza secundă steliştii au pus presiune pe echipa elveţiană dar totul s-a năruit în minutul 92 când Adi Popa a căzut în terenul gazdelor şi nu s-a mai ridicat pentru a face faza defensivă. Pe spaţiul lăsat liber elveţienii au plecat pe contraatac şi au egalat prin ivorianul Giovanni Sio (min. 92).

În urma rezultatului înregistrat miercuri, Steaua rămâne pe ultimul loc al grupei E, cu două puncte. FC Basel a acumulat 5 puncte la fel ca şi Schalke, după ce nemţii au fost învinşi, cu 3-0, de liderul Chelsea. Următorul meci al Stelei este programat pe 26 noiembrie, pe teren propriu, în compania lui Schalke 04.

Distribuie:

Postaţi un comentariu