Liga I / ASA şi ”U” au terminat nedecis primul duel din Liga I

Lorant Kovacs a fost foarte aproape să marcheze golul victoriei penru Universitatea, în deplasarea de la ASA Târgu Mureş

”U Cluj s-a întors cu punct de la Târgu Mureş, noul „El Dorado” al fotbalului românesc. Cu trei transferuri importante ralizate în această vară ASA-ul condus de Adrian Falub pornea favorita confruntării, cel puţin în opinia specialiştilor însă, Universitatea lui Mihai Teja a fost mai aproape de victorie. Meciul s-a terminat nedicis, scor 0-0, şi ambele echipe se pot declara mulţumite pentru debutul în noul campionat.

Dintre cei trei internaţionali achiziţionaţi în această vară doar fostul căpitan al lu ”U”, Dorin Goga, s-a remarcat în joc. Fostul atacant al „Şepcilor roşii” a fost trimis în luptă în repriza secundă şi a fost la un pas să marcheze golul meciului, din foarfecă, în minutul 46, la prima atingere de balon. Tot în repriza secundă a intrat pe teren şi Ians Zicu însă, evoluţia lui a fost slabă, în ton cu ceea ce a arătat în returul campionatului trecut la Petrolul.

Fostul CFR-ist Gabriel Mureşan nu a prins echipa pentru acest meci. De partea cealaltă, „studenţii” din Cluj au trecut de patru ori pe lângă înscrierea unui gol însă, de fiecare dată Boutadjine, Kovacs sau Souvadet au fost neinspiraţi în faţa lui Stănciouiu. 0-0 s-a terminat primul duel, altădată istoric, dintre ASA şi ”U”, de la revenirea târgumureşenilor la vechea denumire. În etapa următoarea Universitatea Cluj va primi vizita formaţiei Dinamo, luni 4 august, iar ASA va evolua în deplasare la Ceahlăul Piatra Neamţ.

În celelalte meciuri ale etapei inaugurale din noul sezon de Liga I s-au înregistrat rezultatele:

Concordia Chiajna – Astra Giurgiu 0-2
CSU Craiova – Pandurii Târgu Jiu 1-1
Rapid – Steaua 1-3.

Duminică se joacă partidele FC Botoşani – Gaz Metan Mediaş, CFR Cluj – Ceahlăul Piatra neam şi FC Braşov – Petrolul Ploieşti, iar luni sunt programae meciurile CSMS Iaşi – Viitorul Voluntari şi Dinamo – Oţelul Galaţi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu