Liga a 2-a/ Mureșenii le-au pus gând rău sătmărenilor

Olimpia Satu Mare, întâlnește, sâmbătă de la ora 11.00 pe ASA Târgu Mureș, meci care contează pentru Etapa a III-a, Seria a II-a din Liga a 2-a

Olimpia Satu Mare întâlnește, acasă, în etapa a III-a, pe ASA Târgu Mureș, echipă care și-a declarat deschis intențiile de promovarea pe prima scenă a fotbalului autohton. Totuși echipa lui Edi Iordănescu n-a avut un start de campionat așa cum î-și dorise conducerea și suporterii iar după două etape echipa de pe Mureș ocupă doar locul trei în campionat, cu patru puncte acumulate.

Tocmai pentru a mai drege busuiocul  mureșenii vin cu gânduri mari la Satu Mare deciși să ia toate punctele. Claudiu Bumba unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști de la noi și om de bază la ASA ne-a confirmat intențiile „războinice” ale echipei sale.

„Vin cu mare plăcere la Satu Mare, locul unde am deprins abc-ul fotbalului însă trebuie să-i anunț pe sătmăreni că vom face totul ca să câștigăm. Pentru a reuși promovarea nu ne putem permite pași greșiți și tocmai de aceea o victorie în fața Olimpiei este obligatorie.” ne-a declarat talentatul jucător.

ASA Târgu Mureș pornește favorită și din perpectiva valorii lotului. Site-ul de specialitate transfermarkt cotează jucătorii echipei ASA  pe primul loc al seriei a II-a, cu o valoare de 5 800 000 de euro față de penultimul loc, pe care îl ocupă Olimpia, cu o valoare a lotului de 1 825 000 de euro. Totuși de multe ori nu banii vorbesc, lucru subliniat și de antrenorul Tibi Csik, cel care vede o întâlnire echilibrată unde fiecare echipă are șansele ei. Antrenorul sătmărenilor ne-a vorbit și de “episodul Gavrilescu” care a adus ceva tulburări la club.

” Pot să vă confirm că într-adevăr jucătorii au votat pentru excluderea lui Gavrilescu de la echipă, acesta nefiind inclus în lotul pentru meciul de sâmbătă, dar totul se va stabili în ședința Comitetului executive de luni. Regret acest episoad mai ales că numai de asta nu aveam nevoie înaintea meciului de sâmbătă. Important este că am reușit să aplanăm starea această încordată și în momentul de față suntem conectați sută la suta doar la partida cu ASA. Până la urmă ăsta e rolul unui antrenor de a  crea o atmosferă cât mai bună la echipă. Și dacă tot veni vorba de antrenori regret enorm faptul că Alexandru Pelici, un om deosebit pe care îl cunosc și îl respect foarte mult a fost demis de la CSM Metalul Reșița și culmea tocmai după meciul cu noi. Asta este soarta noastră a antrenorilor, să jucăm tot timpul cu sabia deasupra capului în care doar rezultatele contează. Totuși eu cred că cei din conducerea reșițeană s-au cam pripit cu demiterea lui după doar două etape și rămân la părerea că Alex este un antrenor foarte valoros care mai are multe de spus în fotbalul românesc. Revenind strict la partida de sâmbătă cred că șansele sunt egale pentru fiecare echipă. Chiar dacă au un buget net superior nouă și câțiva jucători valoroși, care au evoluat în Liga 1, sunt  de părere că și noi avem atuurile noastre care să ne facă încrezători în victorie. “ ne-a declarat antrenorul Csik.

Cum prestațile lui Gavrilescu din primele două etape au fost destul de solide o excludere a lui din lot poate să se facă simțită în jocul echipei și credem că evoluția lui pe pe banda dreaptă ar fi putut produce panică în apărarea adversă. În lipsa lui un prim “11” al Olimpei ar putea arăta astfel: Şuta (cpt.) – D. Muntean, Bălău, C. Ene, Iuhas –  Feier, Svarczkopf , Villand, Zsiga – Bujor, Lemac.

Edi Iordănescu se pare că va folosi aceași echipă cu care a remizat, 1-1, la UTA: Caparco – Homei, Patriche, Heil, Szilagyi – Cioina, Onicaș – Bumba, Al. Dan, Buhuşi – Buhăescu.

 

Program – Etapa a III-a

CSM Rm. Vâlcea – UTA Arad

FC Bihor – CS Mioveni

FC Olt – Gloria Bistrița

CS Minerul Motru –  FC U Craiova

Olimpia Satu Mare – ASA Tg. Mureș

CS U Craiova – CS Metalul Reșița

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu