Liga 2 / “U” Cluj a terminat anul cu înfrângere

Universitatea Cluj a pierdut pentru a doua oară în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş, în acest sezon, cu acelaşi scor 0-1, în ultima etapă a Ligii a 2-a / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a fost învinsă la limită, scor 0-1, la Mediaş de echipa locală Gaz Metan, în ultimul meci al anului pentru echipa universitară. Învinşi cu acelaşi scor şi în partida din turul campionatului, disputată pe Cluj Arena, fotbaliştii lui Mihai Teja au evoluat curajos în faţa uneia dintre principalele candidate la promovarea în Liga 1. Nu mai puţin de 7 oportunităţi de a deschide scorul au avut medieşenii în primele 33 de minute de joc, „studenţii” având prima replică abia în minutul 34 când Ursu putea să profite de neînţelegerea dintre Buzean şi Greab.

Fotbalistul Universităţii Cluj a ciupit mingea în faţa portarului medieşean, dar a intrat într-un unghi închis iar şutul a fost defectuos. Două minute mai târziu Kovacs a trimis o minge extrem de periculoasă în careul mic al gazdelor, acelaşi Ursu a reluat înşelător la colţul scurt, însă, puţin pe lângă bar. Repriza a doua a debutat cu o şansă uriaşă pentru alb-negri. Elton a degajeat o minge care l-a izbit pe Lorand Kovacs, mijlocaşul lui ”U” scăpând spre poartă, dar a fost ajuns din urmă de acelaşi Elton, care a deviat mingea în corner.

Lovitura de la colţul terenului a rămas fără rezultat şi, Stancu a scăpat pe contraatac, însă, şi-a prelungit prea mult mingea şi Niczuly respinge din faţa medieşeanului. Singurul gol al meciului s-a marcat în minutul 63 când Munteanu a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns înspre centru şi i-a pasat lui Băjenaru care a lobat mingea peste fundaşii Universităţii, iar Munteanu a reuşit încă un lob, peste Niczuly.

Finalul de meci a aparținut clujenilor care puteau restabili egalitatea în minutul 84 când Ursu a scăpat spre poarta adversă, dar a fost oprit eronat pentru o poziție afară din joc. În minutul 89 Kovacs a pasat excelent pentru Dulca, însă Buzean intervine salvator şi respinge din faţa clujeanului care ar fi rămas singur cu portarul Greab. S-a terminat 1-0 în favoarea gazdelor și ”studenții” vor ierna pe locul 10 cu 23 de puncte, la șase lungimi în urma Chindiei Târgoviște, echipă care ocupă locul 6, ultimul care duce în play-off.

Distribuie:

Postaţi un comentariu